
Kako do boljšega zdravja z jabolčnim kisom?
Jabolčni kis združuje prednosti običajnih vrst kisa in zdrave sestavine jabolk. Lahko ga uporabljate notranje in zunanje.

Jabolčni kis ima veliko beta karotena, folno kislino, vitamine B1, B2, C, E in A, mineralne snovi (kalcij, magnezij, železo, fluor in natrij), kisline, balastne snovi in encimi.
Spodbujanje prebave
Če želite po mastnem obroku spodbuditi prebavo, vam ni treba spiti šilca žganja. Bolj zdrav bo jabolčni kis: v kozarec vode denite žličko do dve jabolčnega kisa, premešajte in popijte. Jabolčni kis spodbudi prebavo, poveča izločanje prebavne tekočine in prepreči tvorjenje bakterij gnitja v črevesju.
Blaženje zgage
Sproža jo zakisanost oziroma neravnovesje vre-dnosti pH v želodcu. Jabolčni kis normalizira to vrednost in deluje bazično. V kozarec vode vmešajte eno žlico kisa in tekočino popijte.

Spodbujanje presnove
Dve žlički jabolčnega kisa vmešajte v 250 ml mlačne vode in mešanico popijte zjutraj, takoj ko vstanete, na prazen želodec. Zajtrk pojejte šele po 15 minutah. Enkrat do dvakrat na teden lahko dodate še pol žličke medu. Poleg tega tak napitek izboljša pretok krvi, poveča zmogljivost ledvic, krepi imunski sistem in razstruplja telo.
Vnetje mehurja
Pri akutnih infektih dvakrat do trikrat na dan popijte kozarec vode z dvema žlicama jabolčnega kisa. Tako boste preprečili množenje bakterij in pa tudi širjenje vnetja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Preberite tudi
Trenutno
4 °C
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
sobota, 22. 3
Deževno
7-dnevni obeti