Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kako do boljšega zdravja z jabolčnim kisom?


Revija Maja Liza
16. 12. 2019, 16.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Jabolčni kis združuje prednosti običajnih vrst kisa in zdrave sestavine jabolk. Lahko ga uporabljate notranje in zunanje.

Jabolko
Profimedia
Jabolko in jabolčni kis

Jabolčni kis ima veliko beta karotena, folno kislino, vitamine B1, B2, C, E in A, mineralne snovi (kalcij, magnezij, železo, fluor in natrij), kisline, balastne snovi in encimi.

Spodbujanje prebave

Če želite po mastnem obroku spodbuditi prebavo, vam ni treba spiti šilca žganja. Bolj zdrav bo jabolčni kis: v kozarec vode denite žličko do dve jabolčnega kisa, premešajte in popijte. Jabolčni kis spodbudi prebavo, poveča izločanje prebavne tekočine in prepreči tvorjenje bakterij gnitja v črevesju.

Blaženje zgage

Sproža jo zakisanost oziroma neravnovesje vre-dnosti pH v želodcu. Jabolčni kis normalizira to vrednost in deluje bazično. V kozarec vode vmešajte eno žlico kisa in tekočino popijte.

ZRELA ŽENSKA, PALCI ROKE, STAROSTNE PEGE
Dreamstime
Jabolčni kis ugodno vpliva na zdravje.

Spodbujanje presnove

Dve žlički jabolčnega kisa vmešajte v 250 ml mlačne vode in mešanico popijte zjutraj, takoj ko vstanete, na prazen želodec. Zajtrk pojejte šele po 15 minutah. Enkrat do dvakrat na teden lahko dodate še pol žličke medu. Poleg tega tak napitek izboljša pretok krvi, poveča zmogljivost ledvic, krepi imunski sistem in razstruplja telo.

Vnetje mehurja

Pri akutnih infektih dvakrat do trikrat na dan popijte kozarec vode z dvema žlicama jabolčnega kisa. Tako boste preprečili množenje bakterij in pa tudi širjenje vnetja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.