© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhate jajca? Uporabite sodo bikarbono!


A. S.
20. 3. 2018, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kaj se zgodi, če vodi, v kateri kuhamo jajca, dodamo sodo bikarbono? Preberite!

jajca
Profimedia
Vodi, v kateri kuhate jajca, dodajte sodo bikarbono.

Še malo, pa bomo spet barvali pirhe. Da pa jajca ne bodo počila, ko jih bomo kuhali, lahko uporabite ta stari in preizkušen trik. V posodo dajte jajca, čez nalijte hladno vodo, dodajte dve žlici sode bikarbone in počasi segrevajte do vrenja, nato pa kuhajte, dokler jajca ne bodo popolnoma kuhana. Soda bikarbona bo preprečila, da bi lupina počila.

Odlična pa je še za eno stvar. pripomogla bo, da se bodo jajca veliko lažje tudi lupila. 

Dobro pa je, da upoštevate še en nasvet. Kuhajte jajca, ki so stara teden dni. takšna se lupijo veliko lažje od tistih, ki so popolnoma sveža.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.