Eksplozija svežine: Lubenični sorbet
Lubenico pripravite takole, pa boste doživeli eksplozijo svežine!

Živo srebro nam v teh dneh ne prizanaša, zato še toliko bolj teknejo slastne poletne osvežitve, ki poskrbijo, da vsaj za hip nekoliko lažje zadihamo. Za vas imamo fantastično idejo, ki vam ne bo vzela veliko časa. Ste si že kdaj pripravili lubenični sorbet?
V poletnih mesecih se lubenica pogosto znajde na naših krožnikih, saj je nadvse osvežilen in okusen sadež, ki nasiti in pošteno odžeja. Pa je lahko lubenica še bolj osvežujoča? O, seveda je lahko! Presenečeni boste, kako okusen sorbet si lahko pripravite iz slastnega rdečega lubeničnega mesa. Pa se kar lotimo priprave, da se boste lahko že čez nekaj uric potopili v ledeno svežino.

Priprava lubeničnega sorbeta
• Priprave se boste najlažje lotili iz lubenice, ki ne vsebuje koščic. Lubenico prepolovite in narežite na rezine. Nato odstranite dele zelene lupine in rdeče meso narežite na kocke. Slednje shranite v plastično posodo in vse skupaj postavite za nekaj ur v zamrzovalno skrinjo.
• Pripravite metin sirup: 0,5 dc vode in 50 g sladkorja segrevajte v kozici, dokler se ne stopi. Tik preden sladkorni sirup zavre, dodajte pest svežih metinih lističev. Odstavite in pustite stati, dokler se ne ohladi. Nato sirup precedite.
• Zamrznjene lubenične kocke stresite v mešalnik. Dodajte metin sirup, sok ene limete in žlico medu. Vse skupaj na hitro zmiksajte in postrezite. Sladico lahko okrasite z lističi mete, rezino limete in majhnim kosom sveže lubenice.
Naj vam tekne!
Preberite si še: Hitro, slastno in zdravo: Kivijeve lučke
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
