Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 2 min.

Mladi kuharji navdušili na tekmovanju Kralj kuharjev


K.M.
3. 12. 2022, 11.01
Posodobljeno
05. 12. 2022 · 15:35
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Zdrava tekmovalnost je vedno dobrodošla, ne samo v športu, temveč tudi v kuhinji, zlasti med mladimi, ki so željni novih znanj in lovorik.

Marko Vavpotič/M24
Kuharska - gasilska fotografija z nasmejanimi tekmovalci, mentorji in člani žirije.

Prav tekmovanja iz mladih potegnejo tisto najboljše in jim dajo motivacijo za prihodnost, za še več učenja in treninga. Zaradi mladih in njihove neverjetne energije je medijska hiša Media24 organizirala kuharsko tekmovanje za dijake in študente gostinskih šol, ki smo ga poimenovali Kralj kuharjev, jedi pa dišijo po božičnih praznikih. Mladi se vendar morajo navaditi na adrenalin in budne oči članov komisije, ki jih pri našem tekmovanju vodi kuharski mojster Mojmir Šiftar.

Recepte vseh štirih finalistov lahko najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

M24/Marko Vavpotič
Strokovno žirijo so sestavljali Mojmir Šiftar, Urška Petelin in Sašo Sketa.

Marko Vavpotič/M24
Žirije je bila stroga, a zelo usklajena

Navdušili z recepti

V včerajšnjem finalu tekmovanja v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu so kuhalnice prekrižale štiri ekipe s po tremi tekmovalci. Ekipe so se v zaključek tekmovanja uvrstile na podlagi poslanih receptov s fotografijami za tri hodni meni z določenimi sestavinami, vse pa je ocenil in izbral Mojmir Šiftar. Kuhalnice so tako vrteli predstavniki SŠ za gostinstvo in turizem Ljubljana s po dvema ekipama, BIC Ljubljana - Višja strokovna šola in Šolski center Šentjur. 

Marko Vavpotič/M24
Mlada energija in domišljija je vedno dobrodošla v profesionalni kuhinji. Pri vseh jedeh so si kuharji pomagali z začimbami in zelišči Kotanyi.

Marko Vavpotič/M24
Dekliška ekipa iz Šentjurja je odlično uporabila kvas Fala, saj je pri predjedi ponudil odlične kruhke.

Marko Vavpotič/M24
Sašo Šketa, kulinarični vplivnež in Lidlov ambasador, je z veseljem vsem finalistom podaril bogate Lidlove pakete.

Zmaga v Ljubljano

Zmagovalce prvega tekmovanja Kralj kuharjev so včeraj izbrali predstavniki strokovne žirije, v sestavi: Sašo Sketa, kulinarični vplivnež in Lidlov ambasador, Urška Petelin, odgovorna urednica revije DOBER TEK in direktorica kulinarične založbe Dedal in Mojmir Šiftar, chef v restavraciji PEN KLUB. Ekipe so si morale prikuhati in speči zmago s tri hodnim menijem. Bilo je nekaj spodrsljajev, zamud, premalo soli, preveč vode in surov krompir, a na koncu so odločale izkušnje in tehnika. 

Marko Vavpotič/M24
Zmagovalno ekipo BIC Ljubljana - Višja strokovna šola so zastopali trije ambiciozni in marljivi študentje: Andraž Grčar, Nejc Štern in Nik Jošt.

Zmagala je najstarejša in najbolj izkušena ekipa BIC Ljubljana - Višja strokovna šola: Andraž Grčar, Nejc Štern in Nik Jošt. Drugi so bili fantje iz Ekipa 2 Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana: Nejc Kotnik, Domen Grünfeld in Bert Lajovic. Tretja so bila presenetljivo dekleta iz Šolskega centra Šentjur, ki so delovale kot uigrana ura: Nina Korošec, Lea Vahen in Lara Štruc. Četrta pa je bila ekipa 2 Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana, ki pa je imela smolo z boleznijo med kuharji: Luka Watzak, Jakob Nik Penezič in Žiga Japelj.

Marko Vavpotič/M24
Drugo mesto so zasedli fantje Ekipa 2 Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana: Nejc Kotnik, Domen Grünfeld in Bert Lajovic.

Marko Vavpotič/M24
Nina Korošec, Lea Vahen in Lara Štruc iz Šolskega centra Šentjur, smer slaščičarstvo, so bile vesele že uvrstitve v finale in prihoda v Ljubljano, po tretjem mestu pa so bile več kot zadovoljne.

Marko Vavpotič/M24
Najbolj nasmejani, čeprav zadnji - Ekipa 2 Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana: Aljaž Ritmanič, Jakob Nik Penezič in Žiga Japelj.

Odličen vpogled

Tekmovanje Kralj kuharjev je organizirala medijska hiša Media24, vse skupaj pa so podprli sponzorji, ki razumejo mlade in nadarjene gostince - Lild, Kotanyi, Lesaffre Slovenija ter Oster rob s svojimi japonskimi noži. Vse je bilo zelo profesionalo - žirija, fotografi, snemalka, novinarji, tako, da so mladi kuharski talenti lahko okusili, kako se tekmuje na najvišjem nivoju in pod velikim pritiskom.

Več fotoutrinkov najdete v spodnji galeriji: 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.