Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za pripravo tega potrebujete le 5 minut


A.K.
26. 8. 2016, 15.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kadar nimate časa za kuhanje, vam bo tale nasvet rešil trpljenje vašega želodčka.

kuskus.jpg

Kus-kus z radičem

Sestavine:

- 1 skodelica kus-kusa


- 2 skodelici vode
- manjša glava radiča
- 1 pločevinka leče
- čebula
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 žlice praženih mandeljev
- 2 žlici bučnih semen
- 2 žlici naribanega ingverja
- morska ali himalajska sol
- sveže mleti poper

Priprava:

Zavrite vodo in z njo prelijte kus-kus. Malenkost posolite in dodajte olje. Pokrijte in pustite stati 5 minut. Ta čas narežite radič na tanke trakce. Lečo odcedite in sperite. Čebulo nasekljajte in jo popražite na olju. Dodajte lečo in radič in ju ves čas mešajte, 2-3 minute. Kus-kus, ki se je ta čas napihnil, dodajte k zelenjavi. Mandeljne narežite in jih potresite po jedi, skupaj z bučnimi semeni, ingverjem in poprom.

To jed lahko uživate tako hladno kot tudi toplo. Po okus lahko, preden postrežete, dodate še par kapljic oljčnega olja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.