Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Trik za lažje rezanje trdih ali lepljivih kosov hrane


Z.F.
17. 10. 2022, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ne boste verjeli, a rezanje si lahko olajšate z maslom!

nož.jpeg
Pexels
nož

V vsaki kuhinji se najde vsaj majhen košček masla. Marsikdo si brez masla ne predstavlja zajtrka, številni ga uporabljajo tudi pri pripravi jedi. A maslo je bolj vsestransko, kot ste morda mislili.

Necenzurirano prenos
/
maslo

Kadar režete mehke sire ali ohlajene lepljive jedi, se ostanki precej hitro oprimejo noža, ki nerodno drsi skozi, nastajajo pa grdi, neravno odrezani kosi. Vroča voda v teh primerih navadno ni dovolj. Rezilo noža premažite s tankim slojem masla in presenečeni boste, kako preprosto boste narezali sir, karamelo ali lepljive kose čokoladne torte.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.