Tradicionalna šunka v testu
Pri šunki, ki jo tradicionalno postrežemo za veliko noč, je več možnosti za pripravo. Nekateri še vedno prisegajo na kuhano šunko, ki jo zaužijejo zgolj s hrenom, drugi gredo korak naprej ter jo spečejo v pečici in z okusnim premazom poskrbijo za slastno skorjico. Tretji pa imajo najraje šunko v kruhovem testu, kjer resnično ohrani vso sočnost. Tokrat smo za vas pripravili recept za slednjo.

Sestavine:
1 kg prekajene šunke
600 g bele moke
20 g kvasa
1/2 žličke soli
ščepec sladkorja
3 dl mlačne vode
gorčica, kumina, česen
jajce
Priprava:
1. Šunko skuhamo v vodi in jo osušimo. Nato pripravimo kvasec, in sicer tako, da kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodamo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut.
1. Ko je kvasec pripravljen, iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Ne solimo!
2. Vzhajano testo razvaljamo. Preden ga ovijemo okoli šunke, jo premažemo z gorčico in potresemo s kumino in česnom.
3. Šunko v testu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinjah približno eno uro.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se