© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 2 min.

Tako doma praznuje Rebeka Dremelj


K.M.
10. 12. 2021, 21.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za njo je že več kot dvajset let kariere v slovenskem medijskem prostoru, a se Rebeka Dremelj vseh projektov še vedno loteva z zavidljivim zagonom. Letošnji december si je tako še dodatno praznično obarvala z duetom z dobrim prijateljem Sebastianom, s katerim sta konec novembra presenetila s praznično himno Ko primeš me za roko. Prav zato in zaradi tega, ker Rebeka ne skriva, da praznike obožuje, smo jo prosili, da nam zaupa nekaj prazničnih skrivnosti in tisti recept, brez katerega si ne predstavlja decembra.

Rebeka Dremelj, praznicna
Tibor Golob
Rebeka Dremelj

Rebeka, vemo, da obožujete decembrske praznike, kar pokažete tudi z okrasitvijo doma – se vaše navdušenje kaže tudi v kuhinji?

Decembra se, in med karanteno se je tudi, kar se lepo odraža tudi na tehtnici. Je pa res, da ko določena stvar, v tem primeru kuhanje oziroma užitek preide v nujo, pa ni več tako zelo zabavno, lepo in praznično.

Kaj najraje pripravite za te praznike?

Božični kruh in medenjake, ki jih hčerki potem okrasita, res ne smejo manjkati za praznike.

Katero jed imajo najraje vaši najbližji?

Se mi zdi, da smo kar vsi veliki ljubitelji božičnega kruha.

Rebeka Dremelj in Sebastian 4
Tibor Golob
Rebeka Dremelj in Sebastian

Ali ste kdaj na praznično pojedino povabili tudi prijatelja Sebastiana, s katerim ste letos izdali praznično obarvano pesem Ko primeš me za roko?

Veste, da nisem, se pa res potrudiva, da se vsako leto vidiva, uloviva za praznike. Vsaj na hitro. Ste mi pa dali dober namig, predlog, tako da morda bo pa letos kaj drugače.

Medenjaki, ki jih Rebeka pripravlja s hčerkama:

Rebeka nam je zaupala recept, po katerem peče in ustvarja medenjake in po katerem, kot pravi sama, medenjaki vedno uspejo. Na pomoč pri pripravi ji priskočita tudi hčerki, ki poskrbita za okrasitev.

rebeka-dremelj, medenjaki
Osebni arhiv
Rebeka Dremelj, medenjaki
rebeka-dremelj, medenjaki
Osebni arhiv
Rebeka Dremelj, medenjaki
rebeka-dremelj, medenjaki
Osebni arhiv
Rebeka Dremelj, medenjaki



Rebeka jih pripravlja po receptu božični medenjaki s spletnega mesta Leaneen.com, za katerim stoji Nina Kastelic.

Sestavine:
400 g bele gladke moke

1 žlička sode bikarbone

2 žlički kakava v prahu

3 žlice cvetličnega medu

2 jajci velikosti M

80 g masla

2 žlički cejlonskega cimeta

1 žlička mletih klinčkov

1/5 žličke pimenta

1/5 žličke mletega kardamoma

1/5 žličke mletega ingverja

1/5 žličke muškatnega oreščka

Postopek:
Moko pomešamo s sodo bikarbono, kakavom in sladkorjem v prahu. Dodamo cvetlični med, jajci, maslo sobne temperature in začimbe. Količino začimb prilagodimo svojemu okusu.

Zgnetemo v gladko piškotno testo. Po potrebi med gnetenjem dodamo še žlico ali dve moke.

Pripravljeno testo zavijemo v prozorno živilsko folijo in ga damo za nekaj ur v hladilnik, da se popolnoma ohladi in malo strdi.

Ohlajeno testo valjamo na rahlo pomokanem papirju za peko. Ker je testo malce bolj lepljivo, res pazimo, da je dobro ohlajeno.

Iz testa z modelčki izrežemo želene oblike. Piškote polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

Pečemo jih od 12 do 15 minut v pečici, ogreti na 180 °C.

Ohlajene okrasimo po svojih željah.

Božični medenjaki se zmehčajo, če jih dan ali dva pustimo v odprti škatli.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.