Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočen piščanec v kremni omaki iz lisičk


Tina Lucu / revija Liza Maja
25. 10. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

No, to pa je eno fino jesensko kosilo za vse tiste, ki vam prija nežnejši okus gobic. Lisičke so odlična izbira!

chicken in chantarelle sauce.jpg
profimedia LIZA MAJA
piščanec v omaki z lisičkai

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 fileji puranjih prsi s kožo
  • sol, sveže mleti poper
  • približno 2 žlici olja
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 150 g lisičk
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička sesekljanega timijana
  • 400 ml smetane
  • 30 g moke
  • timijan
  • 1 limona

Postopek priprave

1 Oplaknite meso in ga obrišite. Začinite ga s soljo in poprom ter nato z obeh strani popecite na olju. Meso vzemite iz kozice in ga dajte v pekač.
2 Čebulo in česen olupite ter ju sesekljajte. Očistite lisičke in večje zrežite na majhne koščke. Čebulo lahno popražite na olju in nato dodajte mleto papriko, česen in lisičke. Vse skupaj pražite približno 5 minut.
3 Gobovi mešanici primešajte smetano, omako začinite s soljo in poprom ter timijanom in jo pustite lahno vreti nekaj minut. Prilijte jo k mesu v pekaču in ga pecite 20 minut v pečici, segreti na 180 stopinj.
4 Meso vzemite iz pečice. Moko zmešajte z majhno količino vode in z njo zgostite omako z lisičkami. Malce jo pokuhajte ter začinite z limonovim sokom. Meso postrezite s testeninami, omako in timijanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.