© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

S tem boste svoje goste navdušili


Revija Maja
3. 2. 2018, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odličen prigrizek, ki ga ne bodo želeli nehati jesti!

dreamstime_xxl_32071323.jpg

Mošnjički s špinačo in feto

Sestavine za 12 mošnjičkov:
100 g mlade špinače
4 mlade čebule
200 g sira feta
4 žlice kisle smetane
1 jajce
3 žlice drobtin
sol, poper
250 g razvaljanega vlečenega testa
1 žlica olivnega olja
100 g zamrznjenih borovnic

Priprava:
1. Špinačo umijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Čebulo umijemo in narežemo na obročke. Feto z vilicami razdrobimo. Zmešamo čebulo, špinačo, feto, kislo smetano, jajce in drobtine. Solimo, popramo.
2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tri liste testa položimo drugega prek drugega in izrežemo štiri enako velike kvadrate.
3. Namastimo pekač za mafine in po en kos testa položimo v vsako vdolbino.
4. V maso za nadev vmešamo še borovnice in napolnimo testene skodelice. Na vrhu jih stisnemo skupaj v obliki mošnjička. Pečemo od 15 do 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.