Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recepti: Žepki z lososom, šparglji in sirom


T.L. / revij Bodi zdrava
29. 5. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Šop špargljev je kot šopek rož, vedno se jih razveselimo. In vnaprej vemo, da bomo z njihovo uporabo lahko hitro in okusno kuhali.

žepki z lososom in šparglji.jpg
Profimedia
Žepki z lososom, šparglji in sirom

Sestavine (za 4 osebe):

  • 100 g lososovih filetov
  • 150 g gavde
  • sol
  • poper
  • 400 g ohlajenega listnatega testa
  • 1 jajce
  • semena čije za posipanje
  • Za omako:
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 limona
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olivnega ali hladno stiskanega sončničnega olja
  • 4 vejice kopra
    902376_104-ledvice4.jpg
    Profimedia
    Šparglji bodo v veliko pomoč pri čiščenju telesa in pri krepitvi delovanja ledvic.

Priprava:

Špargljem odrežite olesenele konce, preostanek pa narežite na kolobarje. Lososu odstranite kožo in ga narežite na koščke. Sir narežite na kocke. Vse skupaj dajte v skledo, začinite s soljo in poprom ter premešajte. Iz testa odrežite 12 kosov (8 x 8 cm), robove premažite z razžvrkljanim jajcem, na sredino položite pripravljen nadev in oba konca združite ter pritisnite z vilicami. Kose položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z jajcem, začinite s soljo in potresite s semeni čije. Pecite pri 190 °C približno 20 minut. Zmešajte vse sestavine za omako, dodajte sesekljan koper in postrezite s pečenimi žepki.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

bz naslovnica maj.jpg
Revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.