Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recepti: Žepki z lososom, šparglji in sirom


T.L. / revij Bodi zdrava
29. 5. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Šop špargljev je kot šopek rož, vedno se jih razveselimo. In vnaprej vemo, da bomo z njihovo uporabo lahko hitro in okusno kuhali.

žepki z lososom in šparglji.jpg
Profimedia
Žepki z lososom, šparglji in sirom

Sestavine (za 4 osebe):

  • 100 g lososovih filetov
  • 150 g gavde
  • sol
  • poper
  • 400 g ohlajenega listnatega testa
  • 1 jajce
  • semena čije za posipanje
  • Za omako:
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 limona
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olivnega ali hladno stiskanega sončničnega olja
  • 4 vejice kopra
    902376_104-ledvice4.jpg
    Profimedia
    Šparglji bodo v veliko pomoč pri čiščenju telesa in pri krepitvi delovanja ledvic.

Priprava:

Špargljem odrežite olesenele konce, preostanek pa narežite na kolobarje. Lososu odstranite kožo in ga narežite na koščke. Sir narežite na kocke. Vse skupaj dajte v skledo, začinite s soljo in poprom ter premešajte. Iz testa odrežite 12 kosov (8 x 8 cm), robove premažite z razžvrkljanim jajcem, na sredino položite pripravljen nadev in oba konca združite ter pritisnite z vilicami. Kose položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z jajcem, začinite s soljo in potresite s semeni čije. Pecite pri 190 °C približno 20 minut. Zmešajte vse sestavine za omako, dodajte sesekljan koper in postrezite s pečenimi žepki.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

bz naslovnica maj.jpg
Revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.