Recepti: Žepki z lososom, šparglji in sirom
Šop špargljev je kot šopek rož, vedno se jih razveselimo. In vnaprej vemo, da bomo z njihovo uporabo lahko hitro in okusno kuhali.

Sestavine (za 4 osebe):
- 100 g lososovih filetov
- 150 g gavde
- sol
- poper
- 400 g ohlajenega listnatega testa
- 1 jajce
- semena čije za posipanje
- Za omako:
- 200 ml kisle smetane
- 1 limona
- sol
- poper
- 1 žlica olivnega ali hladno stiskanega sončničnega olja
- 4 vejice kopra
Profimedia
Šparglji bodo v veliko pomoč pri čiščenju telesa in pri krepitvi delovanja ledvic.
Priprava:
Špargljem odrežite olesenele konce, preostanek pa narežite na kolobarje. Lososu odstranite kožo in ga narežite na koščke. Sir narežite na kocke. Vse skupaj dajte v skledo, začinite s soljo in poprom ter premešajte. Iz testa odrežite 12 kosov (8 x 8 cm), robove premažite z razžvrkljanim jajcem, na sredino položite pripravljen nadev in oba konca združite ter pritisnite z vilicami. Kose položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z jajcem, začinite s soljo in potresite s semeni čije. Pecite pri 190 °C približno 20 minut. Zmešajte vse sestavine za omako, dodajte sesekljan koper in postrezite s pečenimi žepki.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
