Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Šparglji z zlato zapečenim krompirčkom in parmezanom


Revija Liza Maja
13. 4. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi šparglje? Poigrajte se še s slanino, krompirčkom in parmezanom ter sestavite okusno jed iz pečice.

Šparglji s pečenim krompirjem in parmezanom.jpg
profimedia LIZA MAJA
Šparglji s pečenim krompirjem in parmezanom.jpg

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g špargljev
  • 1 žlica masla
  • sol
  • 750 g krompirja
  • sončnično olje
  • 60 g prekajene slanine
  • 200 g parmezana

    ##IMAGE-1353254##

Priprava:

1. Šparglje olupite, odrežite olesenele konce in narežite na kocke. Na maslu jih prepražite do mehkega, dajte v skledo in rahlo solite.

2. Neolupljen krompir skuhajte, ohladite, olupite in narežite na kolobarje. V ponvi segrejte olje in postopoma pražite krompir do zlatorjave barve.

3. Pečen krompir dajte v skledo s šparglji in posolite. Ko je krompir še vroč, dodajte rezine slanine.

4. Vse narahlo premešajte, dajte na krožnik in potresite s parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.