Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Šparglji z zlato zapečenim krompirčkom in parmezanom


Revija Liza Maja
13. 4. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi šparglje? Poigrajte se še s slanino, krompirčkom in parmezanom ter sestavite okusno jed iz pečice.

Šparglji s pečenim krompirjem in parmezanom.jpg
profimedia LIZA MAJA
Šparglji s pečenim krompirjem in parmezanom.jpg

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g špargljev
  • 1 žlica masla
  • sol
  • 750 g krompirja
  • sončnično olje
  • 60 g prekajene slanine
  • 200 g parmezana

    ##IMAGE-1353254##

Priprava:

1. Šparglje olupite, odrežite olesenele konce in narežite na kocke. Na maslu jih prepražite do mehkega, dajte v skledo in rahlo solite.

2. Neolupljen krompir skuhajte, ohladite, olupite in narežite na kolobarje. V ponvi segrejte olje in postopoma pražite krompir do zlatorjave barve.

3. Pečen krompir dajte v skledo s šparglji in posolite. Ko je krompir še vroč, dodajte rezine slanine.

4. Vse narahlo premešajte, dajte na krožnik in potresite s parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.