Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Rižota z lisičkami


l. M. / revija Bodi zdrava
5. 10. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ustvarite okuse, ki bodo pogreli dušo in telo.

RIŽOTA Z LISIČKAmI
Profimedia
RIŽOTA Z LISIČKAMI

Kaj potrebujemo?

  • 1 čebula
  • 250 g lisičk
  • 1/4 šopka peteršilja
  • 150 g bučk
  • 2 žlici olivnega olja
  • 300 g riža za rižoto (carnaroli, arborio)
  • 150 ml suhega belega vina
  • 750 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlica masla
  • 80 g parmezana
  • sol in poper

Priprava:

Olupite čebulo, jo na drobno sesekljajte, očiščene lisičke razpolovite, sesekljajte peteršilj in bučke narežite na kocke. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte čebulo in riž ter ju popražite, da se riž prepoji z oljem. Nato prelijte z vinom, pustite, da zavre, dodajte lisičke, prepražite, postopoma prilijte vročo juho in kuhajte približno 10 minut. Nato dodajte bučke, dolijte juho in riž kuhajte, dokler se ne zmehča. Na koncu vmešajte maslo, nariban parmezan in peteršilj ter vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom ter takoj postrezite,

Namig: Namesto lisičk lahko uporabite tudi druge vrste gob po vašem okusu.

##IMAGE-1562423##

cloud

Trenutno

10 °C

Oblačno

sreda, 7. 5

Oblačno

9 / 15 °C cloud

četrtek, 8. 5

Deževno

9 / 14 °C cloud-rain

petek, 9. 5

Oblačno

8 / 15 °C cloud

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.