Recept: Rižota z lisičkami
Ustvarite okuse, ki bodo pogreli dušo in telo.

Kaj potrebujemo?
- 1 čebula
- 250 g lisičk
- 1/4 šopka peteršilja
- 150 g bučk
- 2 žlici olivnega olja
- 300 g riža za rižoto (carnaroli, arborio)
- 150 ml suhega belega vina
- 750 ml zelenjavne juhe
- 1 žlica masla
- 80 g parmezana
- sol in poper
Priprava:
Olupite čebulo, jo na drobno sesekljajte, očiščene lisičke razpolovite, sesekljajte peteršilj in bučke narežite na kocke. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte čebulo in riž ter ju popražite, da se riž prepoji z oljem. Nato prelijte z vinom, pustite, da zavre, dodajte lisičke, prepražite, postopoma prilijte vročo juho in kuhajte približno 10 minut. Nato dodajte bučke, dolijte juho in riž kuhajte, dokler se ne zmehča. Na koncu vmešajte maslo, nariban parmezan in peteršilj ter vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom ter takoj postrezite,
Namig: Namesto lisičk lahko uporabite tudi druge vrste gob po vašem okusu.
##IMAGE-1562423##
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se