Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Provansalski sendvič - pan bagnat


Revija Liza Maja
8. 9. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mmmmm, bi tudi vi z užitkom ugriznili v ta slasten sendvič?

provansalski-sendvič---pan-bagnat
Revija Liza Maja
Provansalski sendvič - pan bagnat

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 jajci
  • 4 mlade čebule
  • 2 paradižnika
  • 10 črnih oliv (brez koščic)
  • 1 pločevinka tunine v olju
  • 4 čabate
  • 1 strok česna
  • 6 inčunov
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sok 1 limone
  • sol,
  • sveže mleti poper
  • 1 vejica sveže bazilike
    provansalski-sendvič---pan-bagnat
    Revija Liza Maja
    Provansalski sendvič - pan bagnat

Postopek priprave:

1. Jajci skuhajte v trdo in ju ohladite v hladni vodi, nato ju olupite in zrežite na rezine. očistite mlado čebulo in jo tako kot olive in paradižnike zrežite na rezine. Tunino odcedite.

2. Čabate prerežite po dolgem in jih malce izdolbite. Česen strite, mu dodajte inčune ter vse skupaj zmečkajte z vilicami. Dodajte kis, limonov sok in olje. mešanico začinite s soljo in poprom.

3. Z njo premažite čabate. Nanje nato razporedite paradižnike, olive, čebulo, tunino, rezine jajc in lističe bazilike. Pokrijte z vrhnjimi deli čabate.

4. Sendviče tesno ovijte v folijo za živila, jih obtežite in jih pustite stati v hladilniku 15 minut. Nato jih prerežite na pol in postrezite.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.