Recept: Provansalski sendvič - pan bagnat
Mmmmm, bi tudi vi z užitkom ugriznili v ta slasten sendvič?

Sestavine za 4 osebe:
- 2 jajci
- 4 mlade čebule
- 2 paradižnika
- 10 črnih oliv (brez koščic)
- 1 pločevinka tunine v olju
- 4 čabate
- 1 strok česna
- 6 inčunov
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sok 1 limone
- sol,
- sveže mleti poper
- 1 vejica sveže bazilike
Revija Liza Maja
Provansalski sendvič - pan bagnat
Postopek priprave:
1. Jajci skuhajte v trdo in ju ohladite v hladni vodi, nato ju olupite in zrežite na rezine. očistite mlado čebulo in jo tako kot olive in paradižnike zrežite na rezine. Tunino odcedite.
2. Čabate prerežite po dolgem in jih malce izdolbite. Česen strite, mu dodajte inčune ter vse skupaj zmečkajte z vilicami. Dodajte kis, limonov sok in olje. mešanico začinite s soljo in poprom.
3. Z njo premažite čabate. Nanje nato razporedite paradižnike, olive, čebulo, tunino, rezine jajc in lističe bazilike. Pokrijte z vrhnjimi deli čabate.
4. Sendviče tesno ovijte v folijo za živila, jih obtežite in jih pustite stati v hladilniku 15 minut. Nato jih prerežite na pol in postrezite.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se