Recept: Polnjeni paradižniki


Revija Liza Maja
7. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Velikost pisave

Ljubitelji paradižnika boste navdušeni nad to kombinacijo.

polnjeni paradižniki.jpg
Revija Maja
polnjeni paradižniki

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 velikih ali 8 majhnih paradižnikov
  • 2 šalotki
  • 80 g trakov šunke
  • 6 žlic olivnega olja
  • 50 g odmrznjenega graha
  • 1 žlica sesekljane bazilike
  • 160 g kuhanih makaronov
  • 100 ml smetane
  • 80 g sira
  • 80 g drobno nastrganega parmezana
  • morska sol
  • sveže mlet poper
    Polnjeni paradižniki
    Dreamstime
    polnjeni paradižniki

Priprava:

1. Šalotki olupite in drobno sesekljajte. Paradižnike operite in obrišite. Nato jim vodoravno odrežite pokrove. Z žličko izdolbite meso ploda. V ponvi segrejte dve žlici olja in na njem popražite šalotke in šunko. Ves čas mešajte in vse skupaj zlato popražite na srednji temperaturi.

2. Dodajte izdolbene dele paradižnikov, grah, baziliko, kuhane testenine in smetano. Vse skupaj naj nekaj časa lahno vre, nato pa dodajte obe vrsti sira. Nekaj sira prihranite za konec. Mešanico začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte in postavite vstran.

3. Pečico segrejte na 180 stopinj. Lahno namastite model. Paradižnike nadevajte z mešanico in jih postavite v model. Potresite s sirom in jih nakapajte s preostalim olivnim oljem.

Berite brez oglasov

Trafika24 Logo

Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.

Prijava

Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.