Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Francoska jagodna pita


Revija Liza Maja
12. 5. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za preprosto jagodno sladico. Pred vami je preprost recept za pito iz vanilijevega pudinga in jagod.

Francoska jagodna pita.jpg
profimedia LIZA MAJA
Francoska jagodna pita.jpg

Kaj potrebujemo?

Za testo:

• 75 g masla

• 50 g sladkorja v prahu

• 40 g rumenjakov

• 125 g navadne moke

• 5 g pecilnega praška

Za kremo:

• 300 ml mleka

• 60 g sladkorja

• 1 vrečka limoninega pudinga v prahu

• 250 g masla

Za zaključek:

• 250 g jagod

• 1 limona

##IMAGE-1355351##

Postopek priprave po korakih:

1. Zmehčano maslo in sladkor stepite v peno. Nato postopoma dodajte rumenjake in na koncu še moko in pecilni prašek. Pustite počivati 15 minut. nato testo dajte v manjši tortni model. Pecite v predhodno ogreti pečici na 165 °C približno 20 minut. Pustite, da se ohladi.

2. V ponev vlijte mleko in vanj vmešajte sladkor in puding v prahu. Zavrite in kuhajte, dokler se ne zgosti. Mešajte, dokler se krema ne ohladi, nato dodajte zmehčano maslo.

3. S slaščičarsko vrečko nabrizgajte kremo po biskvitu in okrasite z nareza- nimi jagodami in limonino lupinico.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.