Poleti se prileže sorbet
So hitro in preprosto pripravljeni, a v poletnih dneh še kako osvežilni. Pripravimo jih lahko iz katerega koli sadja, ki ga imamo doma.

Priprava ne bo vzela več kot 15 minut časa. Malo dlje pa traja, da sorbet zamrzne. Poigramo se lahko z različnimi sestavinami in si pripravimo odličen in zelo zapeljiv sorbet iz jagodičevja, s katerim se boste osvežili in ohladili.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + ohlajanje in zamrzovanje
Sestavine za 6 oseb
250 g sladkorja
400 g jagodičevja
sok ½ limone
Priprava
Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Jagodičevje in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Sadno tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.
NASVET
Za sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene jagodičevje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se