Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poleti se prileže sorbet


A.K.
8. 8. 2020, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

So hitro in preprosto pripravljeni, a v poletnih dneh še kako osvežilni. Pripravimo jih lahko iz katerega koli sadja, ki ga imamo doma.

Hitro narejen domač sorbet.jpg
dreamstime
Hitro narejen domač sorbet.

Priprava ne bo vzela več kot 15 minut časa. Malo dlje pa traja, da sorbet zamrzne. Poigramo se lahko z različnimi sestavinami in si pripravimo odličen in zelo zapeljiv sorbet iz jagodičevja, s katerim se boste osvežili in ohladili.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + ohlajanje in zamrzovanje

Sestavine za 6 oseb

250 g sladkorja


400 g jagodičevja
sok ½ limone

Priprava

Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Jagodičevje in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Sadno tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.

NASVET
Za sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene jagodičevje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.