Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni okusi jeseni


Janja Grativa
2. 11. 2016, 19.25
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko se premraženi vrnemo v topel dom, nas nič ne ogreje bolj kot vroče začinjene jedi. Recepte zanje vam ponujamo tudi v novi Majini knjižici.

waitrose_131781345249076.jpg
Waitrose

Vroči fižolovi zvitki

Sestavine za 4 osebe:

1 žlica olja

1 velika rdeča paprika

1 čebula

2 manjši konzervi rdečega fižola

paradižnikova omaka s čilijem

¼ žličke kajenskega popra

8 tortilj

75 g nastrganega sira

1 lonček kisle smetane

1 zelen feferon

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Papriko očistimo in narežemo na koščke, čebulo sesekljamo. Oboje popražimo na olju. Dodamo odcejen fižol, paradižnikovo omako s čilijem in kajenski poper.
  2. Nadev razporedimo na tortilje in potresemo s sirom (večino prihranimo). Zvijemo v zvitke in jih položimo v pekač (22 x 30 cm). Prelijemo s kislo smetano, potresemo s sesekljanim feferonom in preostalim sirom.
  3. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 10 minut, potem pa odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.