Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ohladitev za vroče poletje


A.K.
8. 8. 2019, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hladne juhe za vroče poletne dni. Telo v vročih poletnih dneh še kako potrebuje tekočino. Hladna juha vas bo prijetno ohladila in osvežila.

Gaspačo.jpg
profimedia
Gaspačo

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

ČAS PRIPRAVE: 20 min + hlajenje

KOLIČINA: za 4–6 oseb

ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine:

½ bele bagete brez skorje

3 stroki česna

2 žlici šerijevega kisa

1 žlička sladkorja

1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)

1 dl ekstra deviškega olja

1 majhna rdeča čebula

½ kumare

½ rdeče paprike

sol

poper

Priprava:

1.

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2.

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3.

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.

Pa dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.