© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Odlična kremna juha iz hokaido buče


Vesna M.
14. 9. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Se spogledujete z mislijo, da bi si pripravili juho iz hokaido buče?

juha buča.jpeg
Pexels
Bučna juha je odlična ideja za popestritev jeseskih gostij.

Odlična ideja! Ta oranžno rdeča buča namreč poka od zdravju koristnih snovi, zato le sledite našemu receptu in si pripravite kremno juho, ob kateri si boste obliznili vse prste. In ker ne vsebuje veliko kalorij, si boste povsem brez slabe vesti privoščili še kakšen krožnik več.

Gremo v akcijo? Pa dajmo.

Poleg buče potrebujemo:

-eno čebulo,

-dva stroka česna,

-sol,

-poper,

-olje,

-malce peteršilja,

-sladko smetano. Slednjo dodajajte po okusu.

juha iz buč.jpeg
Pexels
Popestrite juho s praženimi semeni.

Priprava je povsem preprosta

Iz hokaido buče izdolbite meso in ga narežite na kocke.

Na segretem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen, a ne pražimo predolgo.

V posodo s čebulo in česnom stresemo kose hokaido buče, posolimo in popopramo in premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.

Bučkam dodamo peteršilj in jih prelijemo z vodo, a le toliko, da so sestavine pokrite. Sedaj pustite, da vaša bodoča juha nežno brbota od 10 do 15 minut.

Po pretečenem času je napočil trenutek, ko boste v roke vzeli palični mešalnik. Sestavine kar v posodi zmiksajte do gladkega, nato pa juhi dodajte kislo smetano in juho fino premešajte ob srednje nizki temperaturi. Juho še na kratko pokuhajte in 'uala', vaša jed je pripravljena!

Pa dober tek!

bučna juha.jpg
Pixabay
Bučni juhi lahko za aromo dodate sveži peteršilj.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.