Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najbolj preprost trik za pripravo poširanega jajca


V.M.
6. 1. 2025, 20.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam ne gre od rok priprava poširanega jajca? Nič hudega, za vas imamo čudovit trik.

poširano jajce
DREAMSTIME
poširano jajce

Poširanje je zahtevna tehnika priprave jajc, ki ji še zdaleč ni vsak kos. Se pa lahko s krasnim rezultatom kljub temu pohvalite na zelo preprost način. Vsem tistim, ki vam je doslej klasična izvedba prinesla razočaranje v obliki razlitega jajca, ki se v vodni kopeli ni ujel v vrtinec, svetujemo preprost trik s cedilom.

Postopek priprave

  1. V posodi zavrite vodo, naj nežno brbota.
  2. Pripravite cedilo s fino mrežico. V cedilo ubijte jajce, a pazite, da ostane rumenjak nepoškodovan. Cedilo nežno potresite, redkejši del beljaka se bo pri tem izločil prek mrežice, čvrstejši del pa bo ostal na situ.
  3. Cedilo z jajcem sedaj potopite v nežno brbotajočo kopel. Prek cedila položite pokrovko in počakajte tri do štiri minute.
  4. Tako pripravljeno jajce s pomočjo žlice nežno zajemite in preložite na krožnik.

Če si težko predstavljate izvedbo po zgoraj opisanih korakih, si lahko postopek ogledate tudi v spodnjem videu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.