Najbolj preprost trik za pripravo poširanega jajca
Vam ne gre od rok priprava poširanega jajca? Nič hudega, za vas imamo čudovit trik.

Poširanje je zahtevna tehnika priprave jajc, ki ji še zdaleč ni vsak kos. Se pa lahko s krasnim rezultatom kljub temu pohvalite na zelo preprost način. Vsem tistim, ki vam je doslej klasična izvedba prinesla razočaranje v obliki razlitega jajca, ki se v vodni kopeli ni ujel v vrtinec, svetujemo preprost trik s cedilom.
Postopek priprave
- V posodi zavrite vodo, naj nežno brbota.
- Pripravite cedilo s fino mrežico. V cedilo ubijte jajce, a pazite, da ostane rumenjak nepoškodovan. Cedilo nežno potresite, redkejši del beljaka se bo pri tem izločil prek mrežice, čvrstejši del pa bo ostal na situ.
- Cedilo z jajcem sedaj potopite v nežno brbotajočo kopel. Prek cedila položite pokrovko in počakajte tri do štiri minute.
- Tako pripravljeno jajce s pomočjo žlice nežno zajemite in preložite na krožnik.
Če si težko predstavljate izvedbo po zgoraj opisanih korakih, si lahko postopek ogledate tudi v spodnjem videu.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se