Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj kuhamo danes?


revija Maja
27. 12. 2016, 16.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Konec leta je pred vrati in z njim čas, ko so na naših krožnikih koline, kislo zelje in repa. Vendar pa tedenski jedilnik lahko popestri tudi druga zimska zelenjava, na primer por s pršutom.

Piščanec in por.jpg
Vir: Profimedia

Zrezki z zlato porovo omako 

Sestavine za 4 osebe: 

- 8 majhnih zrezkov iz puranjega stegna (ali telečjih)


- 2 pora
- 4 žlice olja
- 100 ml sladke smetane
- 100 ml belega vina
- 2 ravni žlici moke
- 1 žlička začimbnega posipa
- 1 žlica kurkume
- sol in poper 

Priprava: 

1. Zrezke potolčemo, potresemo z začimbnim posipom, popramo in rahlo poprašimo z moko. Por po dolžini prerežemo, dobro umijemo in narežemo na rezinice. Posebej zmešamo smetano in žlico moke. 

2. V posodi na dveh žlicah olja popražimo por, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo kurkumo, solimo in popramo, prilijemo 150 ml tople vode in pokrito dušimo približno 10 minut. Nazadnje primešamo smetano, premešamo in na blagem ognju kuhamo še 5 minut.

3. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, v ponev položimo zrezke in jih zlato popečemo po obeh straneh, nato prilijemo vino in pokrito dušimo še 5 minut. Zrezke postrežemo s porovo omako in pečenim krompirjem ali dušenim rižem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.