Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zeljna musaka


Jana
27. 3. 2011, 15.22
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izjemno okusna kombinacija.

Zeljna musaka

Za od 4 do 5 oseb


Sestavine: 600 g kislega zelja + 500 g mletega mesa + 40 g olja + 100 g čebule + 2 jajci + 1 dl kisle smetane + 2 stroka česna + sol + lovor +  celi poper +  kumina + majaron + pehtran.
Sestavine za preliv: 2 dl kisle smetane + jajca.

Priprava: Kislo zelje dobro umijemo pod vodo in ga v posodi zdušimo do mehkega. Na olju prepražimo čebulo, dodamo mleto meso, solimo, popramo, dodamo majaron in zalijemo z 1 decilitrom vode ter nekoliko podušimo. Ko se mesni haše malo ohladi, mu dodamo še kislo smetano in jajca.
Musako sestavljamo v pomaščen pekač tako, da izmenično nalagamo zelje in meso ter na koncu prelijemo s kislo smetano, ki smo ji primešali jajca. Pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno pol ure.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.