© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Smetanova juha iz bučk


Jana
24. 9. 2009, 14.46
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bučke so še vedno v izobilju.

Smetanova juha iz bučk

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 600 g bučk * 1 šopek mlade čebule * 1 žlička olja * 1 žlička masla * 7 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) * 1 dl belega vina (ali zelenjavne juhe) * sol * poper * 300 g sladke smetane * 1 šopek krebuljice (ali kopra).

Priprava: Bučke in mlado čebulo očistimo ter narežemo: bučke na kockice, mlado čebulo z zelenimi deli vred pa na obročke. V loncu segrejemo olje in maslo ter pražimo čebulo in bučke 5 minut. Zalijemo z juho in vinom, solimo, popramo in kuhamo na zmernem ognju 12 minut. Medtem stepemo sladko smetano. Krebuljico na drobno sesekljamo in zamešamo v stepeno smetano. Juho odstavimo. Odvzamemo 4 žlice sesekljanih bučk in jih prihranimo. Preostanek juhe sesekljamo s paličnim mešalnikom. Primešamo stepeno smetano s krebuljico. Juho takoj razdelimo na krožnike in okrasimo s po 1 žlico sesekljanih bučk.

Nasvet: Juho lahko izboljšamo s kockicami šunke ali koščki dimljenega lososa. Prilegajo se tudi  na maslu opražene kockice belega kruha.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.