Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prvomajski piknik


K.K.
25. 4. 2017, 08.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

k_pekoce_zacinjena_potrebusnina.jpg
Shutterstock

Tradicionalno velja, da se s prvim majem začne sezona piknikov. Prav tako tudi velja, da se morajo na žaru peči čevapčiči. Toda zakaj ne bi letos poskusili kaj drugačnega? Mariniran svinjski vrat preseneti s svojo mehkobo in okusom. Sardelice pa so najbolj hrustljave prav, če jih spečemo nad žerjavico.Pekoče začinjena potrebušina


 
Za 4 osebe
Priprava: 2 uri
Pečenje: 15 minut
 
Sestavine: 4 žlice olja * 2 žlici ostre mlete paprike * 2 strta česnova stroka * pol žličke čilijevih kosmičev * kanec omake tabasko * 4 rezine svinjske potrebušine (po 160 g) * 2 rdeča čilija.
 
Zmešamo olje, mleto papriko, tabasko in čilijeve kosmiče, v tej marinadi povaljamo rezine svinjske potrebušine in čilija. Vse skupaj za najmanj dve uri postavimo v pokriti posodi v hladilnik. Na srednje vročem žaru pečemo potrebušino in čilija od šest do sedem minut z vsake strani. Med pečenjem obračamo, vsakokrat meso premažemo z malo mrzle vode.

Več v Zarji št. 17, 25.4. 2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.