Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Palačinke z zeljem v vinski omaki


Jana
2. 3. 2012, 14.14
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zelje nekoliko drugače ...

Palačinke z zeljem v vinski omaki

Sestavine: 500 g kislega zelja + 50 g maščobe + 1 sesekljana čebula + por.


Priprava: spečemo palačinke. Zelje skuhamo in odcedimo ter stresemo na praženo čebulo. Premešamo, po potrebi začinimo in dušimo do mehkega. Vsako palačinko napolnimo z zeljem in oblikujemo paket. List pora potopimo v vrelo vodo, da zavre, odcedimo in natrgamo na trakove, s katerimi zavežemo palačinke.

Vinska omaka
Sestavine: 50 g masla + limonina lupina + 1 žlica moke + 1 žlička sladkorja + 2 dl vina (refošk ali teran).
Priprava: segrejemo maslo, dodamo naribano limonovo lupino, žlico moke in zalijemo z vinom. Mešamo in sladkamo po okusu ter pokuhamo, da alkohol izhlapi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.