Palačinke z zeljem v vinski omaki
Zelje nekoliko drugače ...

Sestavine: 500 g kislega zelja + 50 g maščobe + 1 sesekljana čebula + por.
Priprava: spečemo palačinke. Zelje skuhamo in odcedimo ter stresemo na praženo čebulo. Premešamo, po potrebi začinimo in dušimo do mehkega. Vsako palačinko napolnimo z zeljem in oblikujemo paket. List pora potopimo v vrelo vodo, da zavre, odcedimo in natrgamo na trakove, s katerimi zavežemo palačinke.
Vinska omaka
Sestavine: 50 g masla + limonina lupina + 1 žlica moke + 1 žlička sladkorja + 2 dl vina (refošk ali teran).
Priprava: segrejemo maslo, dodamo naribano limonovo lupino, žlico moke in zalijemo z vinom. Mešamo in sladkamo po okusu ter pokuhamo, da alkohol izhlapi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se