© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jedi iz voka


Katja Kmet
18. 9. 2018, 00.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

k_govedina.jpg
Shutterstock
Govedina v voku

Govedina z zelenjavo v voku

Za 2 osebi

Priprava in kuhanje: 20 minut

Sestavine: 250 g zrezkov iz mlade govedine (ali fileja) * 3 mlade čebule * 1 paprika (zelena ali rdeča) * 100 g mlade blitve * 2 žlici olja * poper * sol.

Priprava: Goveje zrezke potolčemo in narežemo na tanke trakce. Mlado čebulo očistimo in prečno narežemo na 2 cm dolge koščke. Papriko očistimo in narežemo na tanke pramene. Blitvo očistimo, operemo, odcedimo in narežemo na trakove. V voku (ali veliki ponvi) segrejemo olje in popečemo na trakce narezano govedino z vseh strani. Dodamo čebulo, papriko in blitvo ter med mešanjem popražimo. Solimo in popramo, nato pa v pokritem voku in na šibkem ognju dušimo še 3 minute. Po okusu začinimo in postrežemo z dušenim rižem.

 Več v Zarji št. 38, 18.9.2018


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.