Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Brigitin namaz iz jajčevcev


Andreja Comino
9. 9. 2023, 05.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nekdanja atletinja, danes pa uspešna poslovna ženska, ki pomaga ljudem, mora biti zaradi zahtevnega dela in skrbi za tri otroke zelo disciplinirana in organizirana. Tako se loteva tudi kuhanja. »Rada pripravljam smutije iz svežih borovnic, ki jih nabira mama, in jim dodam še malo semen čije in beljakovin. Sicer pa obožujem tajsko in indijsko hrano, ob morju seveda sveže ribe,« razlaga Brigita, ki si je za načrtovanje in pripravo obrokov kupila načrt Neje Gril Everyday Breakfast klub. Po njem se v nedeljo načrtujejo in pripravijo obroko za ves teden in odpadejo skrbi, kaj bodo jedli. Zaupala nam je Nejin recept za namaz iz jajčevcev.

Brigita Langerholc.jpg
revija Jana
Brigita Langerholc

Sestavine

1 velik jajčevec

3 žlice tahinija (sezamova pasta)

sok pol limone

malo čilija

2 žlici oljčnega olja

1 žlička česna v prahu

½ žličke soli

granatno jabolko

kruh, krekerji ali zelenjava

Priprava

Jajčevec razpolovimo, narežemo in pečemo od 30 do 40 minut pri 180 stopinjah Celzija oziroma dokler ni mehek in se sesede na dotik.

  

Vzamemo ga iz pečice in postavimo na stran. Ko se ohladi, ga olupimo in odstranimo vse večje kose pečk.

  

Meso jajčevca damo v mešalnik, dodamo še tahini, limonov sok in oljčno olje, česen, in sol ter vse dobro zmešamo, da dobimo gladek in svilnat namaz.

  

Namaz shranimo v stekleno posodico, ga prelijemo z oljčnim oljem in potresemo z granatnim jabolkom in čilijem. Zapremo in hranimo v hladilniku.

  

Pred uživanjem vzamemo namaz iz hladilnika in ga postrežemo s popečenim kruhom, krekerji ali narezano zelenjavo.   

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.

nasl_Jana_36.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.