Brigitin namaz iz jajčevcev
Nekdanja atletinja, danes pa uspešna poslovna ženska, ki pomaga ljudem, mora biti zaradi zahtevnega dela in skrbi za tri otroke zelo disciplinirana in organizirana. Tako se loteva tudi kuhanja. »Rada pripravljam smutije iz svežih borovnic, ki jih nabira mama, in jim dodam še malo semen čije in beljakovin. Sicer pa obožujem tajsko in indijsko hrano, ob morju seveda sveže ribe,« razlaga Brigita, ki si je za načrtovanje in pripravo obrokov kupila načrt Neje Gril Everyday Breakfast klub. Po njem se v nedeljo načrtujejo in pripravijo obroko za ves teden in odpadejo skrbi, kaj bodo jedli. Zaupala nam je Nejin recept za namaz iz jajčevcev.

Sestavine
1 velik jajčevec
3 žlice tahinija (sezamova pasta)
sok pol limone
malo čilija
2 žlici oljčnega olja
1 žlička česna v prahu
½ žličke soli
granatno jabolko
kruh, krekerji ali zelenjava
Priprava
Jajčevec razpolovimo, narežemo in pečemo od 30 do 40 minut pri 180 stopinjah Celzija oziroma dokler ni mehek in se sesede na dotik.
Vzamemo ga iz pečice in postavimo na stran. Ko se ohladi, ga olupimo in odstranimo vse večje kose pečk.
Meso jajčevca damo v mešalnik, dodamo še tahini, limonov sok in oljčno olje, česen, in sol ter vse dobro zmešamo, da dobimo gladek in svilnat namaz.
Namaz shranimo v stekleno posodico, ga prelijemo z oljčnim oljem in potresemo z granatnim jabolkom in čilijem. Zapremo in hranimo v hladilniku.
Pred uživanjem vzamemo namaz iz hladilnika in ga postrežemo s popečenim kruhom, krekerji ali narezano zelenjavo.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se