
Velikonočna nadevana jajca – piščančki
Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin
Velikonočna nadevana jajca – piščančki
Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin

Predstavljamo recept za velikonočna nadevana jajca, ki so super ideja za popoldansko aktivnost z otroci in ostalimi družinskimi člani. Velikonočni piščančki niso samo prisrčni, ampak tudi trajnostni, saj bomo za njihovo pripravo porabili ostanke trdo kuhanih jajc. Hiter in okusen recept:
Sestavine
- 4 velikonočni pirhi
- 15 g masla Land
- ½ čajne žličke jabolčnega kisa
- ½ čajne žličke kisle smetane
- 1 korenček
- črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 velikonočni pirhi
- 15 g masla Land
- ½ čajne žličke jabolčnega kisa
- ½ čajne žličke kisle smetane
- 1 korenček
- črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv
Postopek
Pirhe olupimo ter z nožem odrežemo zgornji del trdo kuhanega jajca in odrezke prihranimo.
Z noževo konico izdolbemo rumenjake, ki jih zmeljemo v sekljalniku. V jajca vmešamo maslo in kis, dodamo kislo smetano in zmiksamo, da dobimo homogen nadev.
Jajca napolnimo z nadevom, odrezani del beljaka uporabimo za glavo.
Kljunčke izrežemo iz surovega korenja, za oči pa uporabimo črni poper v zrnju ali pa koščke črnih oliv. Ko piščančke okrasimo, spodnji del jajca odrežemo, da bodo pri serviranju ostali v pokončnem položaju.