Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Naši sosedi z Balkana so pravi mojstri žara, po domače roštilja, na katerem se pečejo čevapčiči v številnih različicah, "špikani" s sirom ali pikantno papričico, pa pleskavice in mali "uštipci".
Ko z roštilja že lepo diši, pride na mizo karavana prilog - osvežilna šobska solata z mladim sirom, dobro ohlajene pečene paprike v solati z grobo narezanim česnom in peteršiljem, domač ajvar, pindžur in lutenica (tudi o teh treh znamenitostih bi se lahko za piknik mizo pregovarjali do večera), lepo zorjen kajmak, še tople lepinje in, seveda, domači prebranec, lepo zapečen in veselo brbotajoč v značilni lončeni posodici. Druženje ob takih dobrotah lahko traja ure in ure ...
Preberite tudi:





Domači prebranec
Sestavine
500 g suhega belega fižola (najbolje tetovec)
700 g čebule
1 lovorov list
sol
nekaj zrn popra
1,5 dl olja
1 žlica rdeče mlete paprike
ostra paprika (po želji)
rezine slanine (po želji)
RECEPT: Domači prebranec

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se