Ko pridejo obiski, presenetite s pogačo
Izbrali smo štiri zelo raznolike zanimive pogače, v katere lahko vključite tudi ostanek šunke, pirhov in hrena ter postrežete nekaj posebnega.

Domača pogača je vedno dobra ideja – še posebej takrat, ko želite obiske razvajati z nečim toplim, dišečim in okusnim. Pogača je preprosta za pripravo in veliko lahko pripravimo vnaprej. Ne glede na to, ali prisegate na klasiko, nekaj pikantnega ali mediteranske okuse, imamo nekaj za vas. V receptih se lahko držite zapisanih mesnin, lahko pa jih zamenjate s presežki velikonočne šunke. Spodaj vas čakajo štirje recepti, ki bodo navdušili.
Pogača s šunko, sirom in krompirjem
Nasitna, mehka in bogata – odlična izbira tudi za piknike, družinska kosila ali pozne večerje. POVELIKONOČNI NAMIG: vanjo lahko vmešate tudi nekaj naribanega hrena. Nepečeno pogačo lahko tudi zamrznete, nasvet za zamrzovanje smo zapisali na dnu recepta.
POGLEJTE RECEPT
Pogača s porom in slanino
Sočna in slana nemška pogača (fladenkuchen) iz kvašenega testa, premazana s kislo smetano in obložena z rahlo karameliziranim porom in hrustljavo slanino – idealna za vse priložnosti. POVELIKONOČNI NAMIG: por lahko nadomestite z mlado čebulico, slanino pa s koščki šunke.

POGLEJTE RECEPT
Pikantna velikonočna pogača
Za ljubitelje pikantnih okusov – popolna uporaba velikonočnih ostankov v novi, drzni preobleki. POVELIKONOČNI NAMIG: V receptu so tri vrste sušenih mesnin, ki jih brez skrbi zamenjate z ostanki velikonočne šunke. Zraven ponudite kakšno izmed hrenovih omak.

Sicilijanska krompirjeva pogača
Z okusom juga Italije – nežna, rahlo sladka in neverjetno aromatična krompirjeva pogača. Na Siciliji jo tradicionalno pripravljajo z mesnim ragujem (podobnim bolonjskemu), pa tudi s šunko (prosciutto cotto) in slanino. Pravijo ji gattò di patate (gattò iz francoske besede gateau, torta oziroma kolač).

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se