Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ko pridejo obiski, presenetite s pogačo


Uredništvo
21. 4. 2025, 08.41
Posodobljeno
09:22
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izbrali smo štiri zelo raznolike zanimive pogače, v katere lahko vključite tudi ostanek šunke, pirhov in hrena ter postrežete nekaj posebnega.

pogača s šunko in sirom
Dober tek
Pogačo s šunko in sirom lahko nesete tudi na piknik.

Domača pogača je vedno dobra ideja – še posebej takrat, ko želite obiske razvajati z nečim toplim, dišečim in okusnim. Pogača je preprosta za pripravo in veliko lahko pripravimo vnaprej. Ne glede na to, ali prisegate na klasiko, nekaj pikantnega ali mediteranske okuse, imamo nekaj za vas. V receptih se lahko držite zapisanih mesnin, lahko pa jih zamenjate s presežki velikonočne šunke. Spodaj vas čakajo štirje recepti, ki bodo navdušili.

Pogača s šunko, sirom in krompirjem

Nasitna, mehka in bogata – odlična izbira tudi za piknike, družinska kosila ali pozne večerje. POVELIKONOČNI NAMIG: vanjo lahko vmešate tudi nekaj naribanega hrena. Nepečeno pogačo lahko tudi zamrznete, nasvet za zamrzovanje smo zapisali na dnu recepta.

POGLEJTE RECEPT

Pogača s porom in slanino

Sočna in slana nemška pogača (fladenkuchen) iz kvašenega testa, premazana s kislo smetano in obložena z rahlo karameliziranim porom in hrustljavo slanino – idealna za vse priložnosti. POVELIKONOČNI NAMIG: por lahko nadomestite z mlado čebulico, slanino pa s koščki šunke.

Flammkuchen, pogača s šunko in porom
Fotostudio Diercks / ZS Verlag
Za nemški Flammkuchen sta značilna tanko testo in premaz iz kisle smetane.

POGLEJTE RECEPT

Pikantna velikonočna pogača

Za ljubitelje pikantnih okusov – popolna uporaba velikonočnih ostankov v novi, drzni preobleki. POVELIKONOČNI NAMIG: V receptu so tri vrste sušenih mesnin, ki jih brez skrbi zamenjate z ostanki velikonočne šunke. Zraven ponudite kakšno izmed hrenovih omak.

pogača, šarkelj
Kochen&Küche
V slanem šarklju lahko porabite ostanke šunke, jajc in hrena

POGLEJTE RECEPT

Sicilijanska krompirjeva pogača

Z okusom juga Italije – nežna, rahlo sladka in neverjetno aromatična krompirjeva pogača. Na Siciliji jo tradicionalno pripravljajo z mesnim ragujem (podobnim bolonjskemu), pa tudi s šunko (prosciutto cotto) in slanino. Pravijo ji gattò di patate (gattò iz francoske besede gateau, torta oziroma kolač).

Sicilijanska krompirjeva pogača
Dober tek
Sicilijanska "gattò di patate"

POGLEJTE RECEPT

cloud-sun

Trenutno

21 °C

Delno oblačno

torek, 22. 4

Delno oblačno

10 / 21 °C cloud-sun

sreda, 23. 4

Deževno

11 / 20 °C cloud-rain

četrtek, 24. 4

Deževno

10 / 19 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.