Bi na Ptuju kdo kupil špricar za 6,5 evra?!
Predsednik gostinske sekcije pri OOZ Ptuj Jožef Mahorič je prepričan, da je gost tisti, ki zna najbolje oceniti ponudbo v neki gostilni.
Izveski ali podobice ob vhodu v gostilno po njegovem prepričanju niso pravo merilo. Četudi mora biti za tiste goste, ki takšno ponudbo iščejo ...
„Največ še vedno lahko naredi dober glas, ki seže v deveto vas, pravijo. Tudi mi bi se lahko udeleževali projektov, kot je Odprta kuhna, če bi imeli dovolj kadra. Gostinci s Ptujskega že za pol leta in več vnaprej vemo, kaj bomo delali na določen dan. Mi nimamo specializiranih ekip, ki bi se šle tovrstnih posebnih prireditev in podobnega. Cene hrane na teh dogodkih so precej višje, kot jih imamo v naših lokalih. Če bi v naših gostilnah ponudili hamburger za 13 evrov, ga ne bi nobeden kupil, na Odprti kuhni ga kupi,« je jasen Mahorič.
Z avtobusom preko Trojan je lahko dvorezen meč ...
Dodal pa je še: »Na Brdu pri Kranju smo za špricar plačali 6,5 evra. Bi kdo na Ptuju dal zanj toliko? Niti slučajno! Ko sem eni od agencij predlagal, da bi občasno avtobus gostov s križark pripeljali tudi na Ptuj, so mi odgovorili, da jih ne upajo peljati čez Trojane, ker so pri nas prenizke cene. Zaradi tega bi se lahko obiskovalci preusmerili in ne bi več toliko obiskovali Gorenjske, Ljubljane. Nemogoče pa je, da bi tujemu gostu za meni zaračunali 40 evrov, domači pa ga dobi za 20 evrov.
Mahorič tudi pravi, da smo na Ptuju in v okolici gostje lahko še srečni, ker v gostilnah in bifejih natakarji še govorijo slovensko, četudi močno občutijo pomanjkanje kadra: »Našo dejavnost je korona najbolj prizadela. Gostinci si nismo več konkurenca, vsi imamo dela dovolj. Tudi naše sodelovanje se krepi, drug drugemu si moramo pomagati. Morali pa bomo spremeniti ponudbo v naših gostilnah, ki so pretežno menze. Tega drugje ni, saj prevladujejo jedi po naročilu, stanejo 30 evrov in več. Pri nas je malica že celo kosilo in to po znatno nižji ceni. To smo si sami zakuhali. Ponekod že skrajšujejo čas malice, na voljo je od 10. do 12. ure, nato pa gost izbira jedi po naročilu,“ je sklenil Jožef Mahorič.
E-novice · Podravje
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se