Ptuj: Iz Ptujskih pekarn diši po odličnem kruhu in slaščicah
Ptujske pekarne in slaščičarne (PPS), ki so se pred nekaj leti ukvarjale z vprašanjem eksistence, z novim lastnikom, družinskim podjetjem Jagros, pišejo uspešno zgodbo. Prihodki podjetja rastejo, modernizirali so proizvodnjo, posegajo po priznanjih, ki pričajo o odličnosti njihovih pekovskih izdelkov.

V začetku meseca jih je z zlatimi priznanji za odlično kakovost nagradila Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Zlata priznanja so prejeli za markovski črni kruh, donački kruh, kruh jerpica – koruzna, čebulno korenino, ptujski krof in vroči (pekoči) krof. „V pekarni se konstantno trudimo proizvajati dobre in kakovostne pekovske izdelke. Za našo proizvodnjo je še vedno značilno, da je prisotnega veliko ročnega dela in uporaba res kakovostnih surovin. Vsa bela, polbela in ržena moka, ki jo uporabljamo, je 100-odstotno slovenskega izvora, pridelana iz slovenske pšenice. Zlata priznanja potrjujejo, da delamo dobro in so nagrada za ves vložen trud v proizvodnjo okusnih, dobrih in kakovostnih pekovskih izdelkov naše pekarne,“ je povedal direktor Igor Ranfl, ki je zelo zadovoljen, da imajo lastniki, družina Jager, posluh za razvoj in investicijska vlaganja, ki so jih v pekarni nujno potrebovali.
Jagros je odgovorni lastnik
„Podjetje Jagros je leta 2019 postalo lastnik PPS. Tukaj moram ponovno poudariti, da je podjetje Jagros zaslužno, da je Pekarna Ptuj preživela in ohranila svojo proizvodnjo na obstoječi lokaciji. Izkazali so se kot zanesljiv in odgovoren lastnik, s katerim ponovno postajamo vodilni proizvajalec pekovskih izdelkov in slaščic v regiji. Načrtovane investicije potekajo že od prevzema pekarne. Lani smo obnovili skladiščne prostore, hladilnice, šok komoro, tlake v proizvodnem delu in klimatizirali proizvodnjo slaščic. Nabavili smo pet novih rotacijskih peči Wachtel, zamenjali vse stare dotrajane dimnike, kupili nov delilni stroj Koenig rex, nov pakirni stroj in rezalni stroj. Tudi letos investicije ne bodo izostale, načrtujemo nekaj večjih.“
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se