
Čips iz bučk s cacikijem
Caciki je slana omaka oziroma pomaka, narejena iz naribanih kumar, jogurta, oljčnega olja, limonovega soka ali kisa in česna, začinjena s koprom, včasih tudi z meto, peteršiljem in timijanom.
Čips iz bučk s cacikijem
Caciki je slana omaka oziroma pomaka, narejena iz naribanih kumar, jogurta, oljčnega olja, limonovega soka ali kisa in česna, začinjena s koprom, včasih tudi z meto, peteršiljem in timijanom.

Izvira iz Grčije, zelo priljubljena pa je tudi v Turčiji ter v drugih kuhinjah jugovzhodne Evrope in zahodne Azije. Njeno ime izvira iz turške besede cacik, ki pomeni vrsto zelišča.
Ponekod tej jedi oziroma njeni različici pravijo tudi tarator. Postreže se jo kot del hladnih predjedi, prilogo in omako za suvlaki in giros ter druge jedi.
Sestavine
Za caciki
- 1 večja kumara
- 1 žlica kopra
- 3 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- 400 g grškega jogurta
Za čips
- sol in poper
- 2 bučki
- 120 g navadne moke
- 60 g koruznega škroba
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- Olje za cvrtje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
Za caciki
- 1 večja kumara
- 1 žlica kopra
- 3 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- 400 g grškega jogurta
Za čips
- sol in poper
- 2 bučki
- 120 g navadne moke
- 60 g koruznega škroba
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- Olje za cvrtje
Postopek
Kumaro olupimo in grobo naribamo, iz nje iztisnemo vodo in jo zmešamo s koprom, sesekljanim česnom, limonovim sokom, oljem in jogurtom. Po okusu začinimo s poprom in soljo.
Bučki, narezani na tanke rezine, damo v skledo, solimo in popramo.
V skledici zmešamo moko, škrob in pecilni prašek ter primešamo 300 ml vode. V mešanico pomakamo rezine bučk, da jih masa v celoti prekrije.
V ponvi segrejemo olje in bučke pocvremo, vmes pa večkrat obrnemo. S penovko jih vzamemo iz olja in odcedimo na papirnati brisački.