Najlažji recept za zebrast kolač z merami v lončkih
Zebrast kolač je čudovit marmorni kolač, ki očara z videzom in preprosto pripravo. Trik je v preprosti tehniki polaganja biskvita v pekač.

Zebrast kolač (zebra cake) je priljubljena sladica, ki očara tako s svojo preprostostjo priprave kot z edinstvenim vzorcem, ki spominja na zebrine črte. Gre za klasičen biskvitni kolač, kjer se izmenjujeta svetla vanilijeva in temna čokoladna plast, kar ustvari značilen marmorni učinek.
Ključ do zebrastega vzorca
Zdi se zapleteno, pa ni. Razlika med zebrastim in navadnim marmornim kolačem je le v tehniki nalaganja biskvitne mase. Za zebrast kolač damo na sredino modela 3 žlice svetle mase, nanjo 3 žlice rjave in tako nadaljujemo, dokler ne porabimo obeh. Masa se sama razleze do oboda modela in ustvari zebrast vzorec.
Recept z merami v lončkih
Čeprav je zvezda TikToka in Instagrama, v resnici ne gre za nov izum. Popularen je bil že v 20. stoletju, predvsem med leti 1950 in 1960, ko so se v kuharicah in revijah začeli množično pojavljati recepti za marmorne kolače. Njegova posebnost – izmenjujoče se svetle in temne plasti – je hitro pritegnila pozornost gospodinj.
Prepričani smo, da bo naš recept pritegnil tudi vašo pozornost. Količine smo zapisali v lončkih - take imate najraje, kajne?
Klasičen marmorni kolač z nekoliko posebnim vzorcem bo navdušil staro in mlado
Zebrast kolač
Nasveti za popoln zebrast kolač
-
Za še bolj sočen kolač lahko dodate žlico ruma ali vaniljevega ekstrakta v svetlo maso.
-
Če želite, lahko kolač po peki prelijete s čokoladno glazuro ali ga okrasite s stepeno smetano.
-
Za pestro različico lahko v temno maso dodate tudi malo naribane pomarančne lupinice ali cimetovega prahu.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se