Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Povsem preprost recept, ki združuje maslo, moko, sladkor, jajca, oreščke ter nežno aromo vanilje, pomešano v sladkor, v katere povaljamo še vroče rogljičke, je del praznične peke že odkar pomnimo.
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
Povsem preprost recept za slasten rezultat
Sestavine za testo, segrete na sobno temperaturo, na hitro zamesimo, nato pa oblikujemo valj. Kot za številne druge recepte, tudi za vaniljeve rogljičke velja, da bodo najboljši, če bomo testo pustili kakšno uro počivati. Nato oblikujemo manjše kroglice, iz njih pa rogljičke. Enotno pravilo, kako veliki naj bodo, ne obstaja – nekaterim so ljubši takšni, ki izginejo z enim ugrizom, drugi raje v enem rogljičku uživajo dlje.
Namesto mletih orehov lahko uporabimo tudi mlete lešnike ali mandlje.
Na 180 °C jih pečemo od 10 do 12 minut, da po robu postanejo rahlo zlato rjavi. Ko jih vzamemo iz pečice, jih še nekaj minut pustimo povsem na miru, saj se sicer prehitro zdrobijo.
Sledi še ključni del – dokler so še vroči, rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu, ki smo ga aromatizirali z vaniljo, ali pa v mešanici navadnega in vaniljevega sladkorja.
Manjši ali večji, z orehi ali mandlji – ko zadiši po rogljičkih vemo, da so prazniki resnično pred vrati.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se