Župan na zajtrku v Kekcu

Tretji petek v novembru v Sloveniji obeležujemo dan slovenske hrane. Z njim želimo javnost opozoriti o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Eden izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.
V projekt tradicionalnega zajtrka so vključeni slovenski vrtci in osnovne šole, ki so včeraj otrokom za zajtrk ponudili pet tradicionalnih živil, mleko, maslo, kruh, med in jabolko.
Župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič je zajtrkoval z otroci skupine Miške v Enoti Kekec Vrtca Kočevje. Župan Prebilič je poudaril, »da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, zato naj otroci navade rednega zajtrka, ki jim jih privzgajajo v vrtcu in kasneje v šoli, obdržijo«.
Še posebej so vzgojiteljice otrokom poudarjale, da so živila, ki so jih ponudili včeraj, kupili pri domačih, kočevskih pridelovalcih in predelovalcih hrane:
Mleko – kmetija Kocjančič
Med- Merhar Franc, Mačkovec
Jabolko- Mercator- jabolko slovensko
Maslo - Ljubljanske mlekarne
Kruh - Žito
Vzgojiteljice in otroci Enote Kekec so se na obisk župana še posebej pripravili, saj so celotno učilnico in vse potrebne dodatke opremili na temo gradov, ki je trenutno obravnavna vsebinska tema otrok starostne skupine Miške (3 do 4 leta).
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se