Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Znamke o hrani in pijači


novi-tednik
Tatjana Cvirn
7. 10. 2021, 10.19
Posodobljeno
08. 10. 2021 · 07:56
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

 Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje so včeraj v sodelovanju s Tonetom Petkom iz Filatelističnega in numizmatičnega kluba Celje odprli razstavo znamk z naslovom Doživeti in okusiti Slovenijo.  

1633602046_gostinska_sola_0828.jpg
Arhiv NTRC

 Razstava domačih in tujih znamk prikazuje področja mleka, sira, oljčnega olja in vina v povezavi z zemljo in vodo. Šola se je odločila pripraviti tovrstno razstavo v kombinaciji s širšim izobraževalnim pristopom, saj morajo danes dijaki po končanem izobraževanju imeti širok nabor znanj.

Ob tem so na prireditvi predstavili dve knjigi, ki ju je izdala šola in se navezujeta na kulinariko. Prva, Stoletni kuharski zapiski za sodobno rabo oziroma recepti iz arhiva, je nastala v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom Celje v letu, ko je Slovenija evropska gastronomska regija. Drugo knjigo, Sladke skrivnosti, je ustvarila nekdanja dijakinja šole Ela Leskovar in je rezultat njenega kulinaričnega raziskovanja.

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.