Znamke o hrani in pijači
Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje so včeraj v sodelovanju s Tonetom Petkom iz Filatelističnega in numizmatičnega kluba Celje odprli razstavo znamk z naslovom Doživeti in okusiti Slovenijo.

Razstava domačih in tujih znamk prikazuje področja mleka, sira, oljčnega olja in vina v povezavi z zemljo in vodo. Šola se je odločila pripraviti tovrstno razstavo v kombinaciji s širšim izobraževalnim pristopom, saj morajo danes dijaki po končanem izobraževanju imeti širok nabor znanj.
Ob tem so na prireditvi predstavili dve knjigi, ki ju je izdala šola in se navezujeta na kulinariko. Prva, Stoletni kuharski zapiski za sodobno rabo oziroma recepti iz arhiva, je nastala v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom Celje v letu, ko je Slovenija evropska gastronomska regija. Drugo knjigo, Sladke skrivnosti, je ustvarila nekdanja dijakinja šole Ela Leskovar in je rezultat njenega kulinaričnega raziskovanja.
Foto: SHERPA
Preberite več v Novem tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se