© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Zimske skušnjave: pečeno sadje


V. S., Maja
1. 2. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Toplo pečeno sadje nas oskrbi z vitamini, ne obremeni postave in poteši našo željo po sladkem. Danes pripravljamo pečen ananas.

ananas profimedia-0253159195-jpg.jpeg
Profimedia
Pečen ananas

Počasi pečen ananas

150 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 ananas
1 vaniljin strok
3-5 žlic medu
3 žlice vode
2 žlici masla
1/4 žličke soli

Priprava:
Pečico segrejte na 120 stopinj Celzija. Vaniljin strok po dolgem razprite in mu izpraskajte semena. Z ostrim nožem odrežite vrh in dno ananasa. Nato mu v trakovih odstranite preostalo lupino in na koncu še izrežite očesca. Ananas in vaniljin strok (semena prihranite) položite v pekač.

V manjši posodici pri nizki temperaturi segrejte med in vodo. Ko se med stopi, zavrite in pustite vreti 30 sekund. Vmes stalno mešajte. Nato znižajte temperaturo na najnižjo, dodajte maslo, sol in vaniljina semena, premešajte, znova zavrite in prelijte čez ananas.

Ananas pecite dve uri. Vsakih 20 minut ga prelijte s sokom, ki se je nabral v pekaču. Po eni uri peke ananas obrnite in nadaljujte s peko.

Pečen ananas vzemite iz pečice. Sok, ki se je nabral v pekaču, prelijte v manjšo posodo in pri nizki temperaturi med stalnim mešanjem kuhajte, dokler se sok ne zgosti in karamelizira (približno 2 do 3 minute).

Še topel ananas narežite na rezine, prelijte s karamelno omako in postrezite. 

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.