Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavna ponev z avokadom in pečenim jajcem


Maja Poljšak, Maja
25. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prija na lažja hrana z veliko zdrave sveže zelenjave in manj rdečega mesa.

zelenjavna ponov.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 avokada
  • 4 jajca
  • 1 večji sladki krompir
  • 1 šopek (približno 450 g) zelenih špargljev
  • 2 šalotki
  • 1 skodelica zamrznjene koruze
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 zelen čili
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 limeta
  • sol in poper

Priprava:

  1. Šparglje očistimo in jih narežemo na daljše koščke. Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke. Šalotki olupimo in narežemo na lističe, čili očistimo in na drobno zrežemo. V posodi zavremo vodo, jo solimo, dodamo kocke krompirja in kuhamo 3 minute. Dodamo šparglje in kuhamo še 4 minute. Dobro odcedimo.
  2. V veliki ponvi segrejemo štiri žlice olja, dodamo šalotko in malo popražimo. Ko postekleni, dodamo odcejen krompir in šparglje. Vse dobro premešamo, nato dodamo še koruzo, česen in čili. Pražimo in vmes večkrat premešamo, po okusu solimo in popramo.
  3. Vmes v drugi ponvi segrejemo žlico olja in spečemo jajca na oko. Avokado olupimo, narežemo na rezine, jih posolimo in popramo ter pokapljamo z limetinim sokom.
  4. Praženo zelenjavo razdelimo na krožnike, na vrh vsakega damo jajce in nekaj rezin avokada.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.