© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečeni polnjeni paradižniki


Maja Poljšak, Maja
15. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Polnjeni paradižniki vedno teknejo.

zapeceni polnjeni paradizniki.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 večjih čvrstih paradižnikov
  • 250 g na kockice narezanega kruha (bagete, žemlje ali podobno)
  • 2 stroka česna
  • 6 slanih filejev inčunov
  • 1 šopek peteršilja
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol in poper
  • 100 ml čiste juhe

Priprava:

  1. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, nato jih z žličko izdolbemo, notranjost posolimo in jih zložimo v pekač, ki smo ga namazali z žlico olja. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  2. Kruh narežemo na kockice. Česen olupimo in sesekljamo, fileje inčunov z vilicami zmečkamo. Peteršilj na drobno sesekljamo. V visoki ponvi na štirih žlicah olja pražimo kockice kruha, česen in fileje inčunov, nato dodamo še peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.
  3. Paradižnike napolnimo s kruhovim nadevom, jih poškropimo z juho in ostanek zlijemo v pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut. Tako pripravljeni paradižniki se odlično podajo k mesu ali ribam na žaru.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.