Gostinstvo

Aleš Avsenik nadaljuje tradicijo starih staršev

C.L.
29. 9. 2024, 07.30
Deli članek:

Aleš Avsenik se ni zapisal glasbi, tako kot sta se njegov brat Sašo in sestra Monika, pa čeprav sam igra dva inštrumenta.

Carmen Leban
Aleš Avsenik je vesel priznanja za slovensko gostilno.

Posvetil se je vodenju domače gostilne Avsenik v Begunjah na Gorenjskem, ki ima že dolgo tradicijo. »Tako kot glasba se tudi gostinstvo prenaša iz roda v rod in tako sem se temu poslanstvu zapisal jaz. V gostilni dajemo prednost dobri hrani in odlični kapljici, a je vse skupaj tesno povezano tudi z glasbo, saj pri nas potekajo številne glasbene prireditve. Smo družina, v kateri smo močno povezani, in naše sodelovanje je takšno, kot si ga lahko samo želimo. Prav zato mi je še toliko bolj pomembno, da smo prepoznavni tudi na tem področju. Pred kratkim smo namreč kot ena od treh gostiln v Sloveniji dobili naziv Slovenska gostilna. To je samo še en dokaz več, da dobro delamo, v prihodnje pa si bomo prizadevali, da bomo še boljši.«

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost