V Splitu

Slavnostni zaključek 28. sezone Plazma Športnih iger mladih

nn
22. 8. 2024, 15.50
Posodobljeno: 22. 8. 2024, 15.57
Deli članek:

Slovenski otroci in mladostniki na mednarodnem finalu Športnih iger mladih v Splitu

m24
Športne igre mladih v Splitu

Split med 20. in 24. avgustom 2024 gosti veliki Alta banka mednarodni finale Športnih iger mladih. Nacionalni zmagovalci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, ter Bosne in Hercegovine, držav, kjer potekajo igre, se bodo pet dni popolnoma brezplačno družili, plavali in tekmovali.

Največja amaterska športna prireditev v Evropi - Plazma športne igre mladih, je svojo sezono začela januarja, otroci in mladostniki pa so imeli vse do julija možnost tekmovanja, a tudi druženja z vrstniki na športnih igriščih po vsej Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji.

M24
Športne igre mladih v Splitu

Velika državna finala so v vseh štirih državah potekala julija, iger pa se je letos udeležilo kar 328.870 otrok in mladostnikov. Finalna prireditev v Splitu združuje 824 udeležencev - državnih prvakov,  ki od 20. do 22. avgusta tekmujejo v 10 športnih disciplinah: Coca-Cola pokalu v nogometu, Tommy turnirju v malem nogometu, Kinder Joy of moving turnirju v ulični košarki, HEP rokometnem turnirju, MIS turnirju v odbojki, PAKET24 pokalu v tenisu, namiznem tenisu, turnirju v odbojki na mivki, pokalu PBZ v šahu, igri med dvema ognjema ter atletiki v sklopu Telemachovega športnega dne.

M24
Športne igre mladih v Splitu

Že tradicionalno bo v četrtek, 22. avgusta, s pričetkom ob 21. uri, na splitski Rivi, Alta banka gostila zaključno slovesnost 28. Sezone Plazma šport mladih. Zaključne slovesnosti se bodo poleg 824  tekmovalcev udeležili: Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije; Tonči Glavina, minister za turizem in šport Republike Hrvaške; Zoran Gajić, minister za šport Republike Srbije; Jasna Duraković, ministrica za izobraževanje in znanost federacije BiH; Johannes Hahn, evropski komisar za proračun in upravo; župan Splita Ivica Puljak; Arkadij Dvorkovič, predsednik Svetovne šahovske organizacije; Zlatko Dalić, selektor hrvaške nogometne reprezentance; Marijan Kustić, predsednik Hrvaške nogometne zveze; Ivica Tucak in trener hrvaške vaterpolske reprezentance, Šime Vrsaljko.

m24
Športne igre mladih v Splitu

Zaključne prireditve se bodo udeležila tudi znana športna imena, javne osebnosti, gospodarstveniki ter predstavniki sponzorjev iz regije in Evrope: zlata olimpijka Andreja Leški, Aleksandar Kolarov, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Stipe Pletikosa, Niša Saveljić, Predrag Mijatović, Aitor Caranca, Igor Angelovski, Dejan Tomašević, Valent Sinković, Barbara Matić, Aljoša Asanović, Igor Tudor, Igor Štimac, Joško Jeličić, Ivan Perišić, Milan Rapaić, Slaven Bilić, Marko Simeunović, Mehmed Baždarević.

m24
Športne igre mladih v Splitu

Bogat slavnostni program bodo dopolnili nastopi mladih in nadarjenih glasbenikov – Martina Kosovaca, Ane Širić, Sergeja Božića in Natali Radovčić, ki so s svojim delom in vztrajnostjo skozi tekmovalni program navdušili regijo. Po nastopu mladih glasbenikov bo sledil koncert velike kantavtorice Marije Mirković, ki bo odprt tudi za širšo javnost.

Plazma Športne igre mladih so edina prireditev v regiji, ki je vstopila v program UEFA Fundacije za otroke, ki jo vodi Aleksander Čeferin, predsednik UEFA in ambasador iger.

M24
Športne igre mladih v Splitu

Estrada

Miley Cyrus
"Flowers"

Miley Cyrus očitajo kopiranje pesmi Bruna Marsa

Sebastian
Izgubil spomin

Pevec Sebastian po halucinacijah v bolnišnici

Diddy
Domnevne spolne zlorabe

Aretacija Sean "Diddy" Combs: Slavnega raperja obtožujejo trgovine z ljudmi

maneskin
Estrada

Pevec skupine Maneskin Damiano David napovedal solo kariero

Lionel Messi
Vrnil se je

Lionel Messi šokiral ob vrnitvi na igrišče: Nova podoba zasenčila mojstrske zadetke

Raiven
Evropska turneja

Raiven se bo z evrovizijsko uspešnico "Veronika" predstavila v Zagrebz

Zanimivosti

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?