Zanimivosti

Say cheese and run – Island Pag Trail, Kolan, otok Pag, 30. 4. 2022

Oglasno sporočilo
30. 3. 2022, 11.40
Posodobljeno: 30. 3. 2022, 11.42
Deli članek:

Pomlad je na obzorju in ovčka Emili napoveduje težko pričakovani Island Pag Trail, ki bo 30. aprila 2022 potekal v Kolanu na otoku Pag.

Island Pag Trail ponuja edinstveno doživetje in nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce, ki imajo radi bivanje v naravi, gibanje, dinamiko, vznemirjenje in tekmovanje. Otok Pag je zagotovo najlepši spomladi, ko zacveti žajbelj, kraljestvo skal pa je polno barv in vonjav. Neokrnjena narava, suhozidi, ornitološki rezervat, čudovite plaže in morski zrak ter bogata tradicija in kulinarična ponudba so zagotovo dober razlog za obisk Kolana zadnji vikend v aprilu. Kolan je prav tako zibelka skute in paškega sira, ki ju boste lahko poskusili na teku ali v kateri izmed znanih kolanskih sirarn ali na turističnih kmetijah.

Turistična skupnost Občine Kolan je letos pripravila tri vznemirljive in zanimive proge za vse obiskovalce, željne adrenalina in dobre zabave.

Začetek tekov Blue in Green bo v soboto, 30. aprila 2022, ob 10. uri, v središču Kolana, prijavljeni udeleženci pa se bodo lahko pomerili v eni od treh kategorij:

Blue – 11 km (skupni vzpon +320 m)

Ta proga je primerna za začetnike in tudi za bolj izkušene tekače. Proga se začne in konča v Kolanu. Po vzponu na Sv. Vid se proga spusti in nadaljuje po pašnikih vse do Kolana. S Sv. Vida, najvišje točke otoka Paga, je čudovit razgled na Velebit in okoliške otoke. Na tej progi bo postavljena ena okrepčilna postaja, predvideno trajanje in zaključek teka je 3 ure.

Green – 24 km (skupni vzpon +570 m)

Najdaljša proga zahteva višjo stopnjo telesne pripravljenosti, ni pa tehnično zahtevna. Tako kot drugi dve progi se tudi proga Green začne in konča v Kolanu. Po vzponu na Sv. Vid se proga spusti do kraja Šimuni in marine ACI ter se nadaljuje skozi Mandre do zaliva Girenica, od koder se tekači skozi Kolansko polje, Ornitološki rezervat Kolansko Blato in plažo Rogoza vrnejo na cilj. Na tej progi bodo postavljene tri okrepčilne postaje, predvideno trajanje in zaključek teka je 5 ur.

Organizatorji so pomislili tudi na najmlajše udeležence in zanje pripravili otroški tek, za vse sodelujoče otroke pa so predvideni darilni paketi sponzorjev.

Mini Emili – 1,8 km (skupni vzpon +30 m)

Najkrajša in najlažja proga Mini Emili se bo pričela ob 13. uri ter je primerna za otroke in začetnike. Prav tako je popolna izbira za vse, ki bi raje sodelovali na bolj sproščen način in uživali v teku in/ali sprehodu po Kolanskem polju. Časovna omejitev za zaključek teka je 35 minut.

Na vseh treh okrepčilnih postajah bodo na voljo sladki in slani prigrizki (paški sir in skutni zavitek), sadje, voda in sok (izotonični napitek), med in po teku pa vas čaka zabavni program z DJ-jem in podelitvijo nagrad. Za zmagovalce treh najboljših mest v moški in ženski kategoriji so predvidene sponzorske nagrade in medalje, skupaj 12.

Turistična skupnost Občine Kolan je na družbenem omrežju Facebook pripravila nagradno igro, ki se bo začela 11. aprila 2022, nagrade pa so tri startnine za eno osebo oziroma brezplačna startnina za progo Green ali Blue.

PRIJAVA NA TEK

Na tek se lahko prijavite prek spleta na e-naslovu Stotinke.hr .

Vsi, ki boste plačali startnino (za Blue 140,00 HRK in za Green 170,00 HRK) in se prijavili do 10. 4. 2022, do 12. ure, boste dobili majico in »finišersko« medaljo. Startnina za tek Mini Emili je 20,00 HRK. Startnina vključuje organizacijo teka, tekmovalni paket, okrepčilo na okrepčilnih postajah, kosilo po teku, dežurstvo gorske reševalne službe (HGSS), zavarovanje na teku, nagrade za zmagovalce in originalne zmagovalne medalje.

Prijave se zaključijo 27. aprila 2022, na dan teka pa ne bodo več mogoče, zato si zagotovite svoje mesto na teku in se pravočasno prijavite.

Dodatne informacije, pogoje in pravila nagradne igre najdete na uradni spletni strani teka Island Pag Trail (https://islandpagtrail.com/) ali Facebook strani (https://web.facebook.com/islandpagtrail).

Emili se vrača močnejša – Say cheese and run! Pridite 30. aprila 2022 na Island Pag Trail v Kolan. Čakamo vas na otoku Pagu.

Organizator teka Island Pag Trail:

Turistična skupnost Občine Kolan

Trg kralja Tomislava

23251 Kolan, otok Pag

+ 385 23 698 290

+ 385 91 604 5765

info@tzkolan-mandre.com

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste