GLADKA MOKA Je fino mleta, zato lepše vzhaja, lažje jo je zamesiti, testo pa je nekoliko bolj lepljivo. Primerna je za peko peciva, vlečenega testa, domačih testenin, kruha, pogač ...
OSTRA MOKA Ima večje delce od gladke in je bolj rumenkasta. Pri pripravi testa potrebujemo več vode, testo počasneje vzhaja. Primerna je za izdelavo krhkega peciva, žličnikov, njokov, palačink, za zgoščevanje omak in juh.
NAMENSKA MOKA Pogosto je označeno, čemu je namenjena (vzhajano testo, vlečeno testo, krofi). Kakovost je prilagojena specifičnim zahtevam, uporabljene so izbrane vrste pšenice in dodani postopki, ki izboljšajo lastnosti. Ta moka je namenjena tudi manj izkušenim kuharjem za ustvarjanje kakovostnih pekovskih izdelkov.
DURUM MOKA Izdelana je iz pšenice trdega zrna. Ta moka se najpogosteje uporablja za testenine, a je zaradi žilavosti in neelastičnosti testa neprimerna za pripravo kruha in pekovskih izdelkov.