Čemaževa juha
Za 4 osebe
Priprava: 25 minut

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine: Za juho: 1 čebula, 2 mladi čebuli, 2 žlici olja, 1 l čiste zelenjavne juhe, 150 g čemaževega pesta, 100 g kisle smetane, 4 slani krekerji, svež čemaž za posip.
Za pesto: 150 g čemaža, 3 stroki česna, 100 g orehov, 200 ml olja, sol, poper, 100 g parmezana.
Priprava: Čebulo olupimo in sesekljamo. Mladi čebuli narežemo na obročke. Oboje popražimo na olju. Solimo, popramo in zalijemo z juho. Zavremo in 10 minut kuhljamo. Za čemažev pesto čemaž splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Z orehi ga v mešalniku ukašimo in dodamo olje. Solimo, popramo, dodamo nariban parmezan. V juho vmešamo 150 g čemaževega pesta, dodamo kislo smetano, dobro premešamo. Potresemo z narezanim svežim čemažem in postrežemo s slanimi krekerji.