Vroča hrenovka v štručki (25 min, 320 kalorij)
Sestavine za 6 do 8 oseb:
6-8 štručk
6-8 hrenovk
100 g vloženih kislih kumaric
Za solato:
450 g koničastega zelja
sol
1-2 žlici belega vinskega kisa
1 žlica medu
2 žlici olja
Za majonezo:
1 rumenjak
1 žlička gorčice
1 žlička belega vinskega kisa
sol
200 ml olja
2 žlici posušene pražene čebule
¼ šopka drobnjaka
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 80 stopinj.
2. Za zeljno solato narežemo zelje zelo na tanko. Solimo. Prelijemo z medom in kisom, rahlo pretlačimo. Pustimo nekaj časa marinirati in preden ponudimo, dodamo še olje.
3. Za majonezo z električnim mešalnikom zmešamo rumenjak, gorčico, kis in ščepec soli. Najprej po kapljicah in potem v curku dodamo še olje in čebulo. Nazadnje vmešamo sesekljan drobnjak in solimo.
4. Štručke prerežemo na pol in polovice segrejemo v pečici. Hrenovke skuhamo.
5. Spodnjo stran štručke namažemo z majonezo in obložimo z zeljno solato, nanjo položimo hrenovko in rezine kislih kumaric. Po želji potresemo še s praženo čebulo.