Zanimivosti

Slastne vroče hrenovke v štručki pripravite kar sami!

M. S.
5. 2. 2018, 14.01
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 08.08
Deli članek:

Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene, vam ponujamo recept za hrenovke, kot jih morda še niste jedli.

Revija Maja

Vroča hrenovka v štručki (25 min, 320 kalorij)

Sestavine za 6 do 8 oseb:
6-8 štručk
6-8 hrenovk
100 g vloženih kislih kumaric

Za solato:
450 g koničastega zelja
sol
1-2 žlici belega vinskega kisa
1 žlica medu
2 žlici olja

Za majonezo:
1 rumenjak
1 žlička gorčice
1 žlička belega vinskega kisa
sol
200 ml olja
2 žlici posušene pražene čebule
¼ šopka drobnjaka

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 80 stopinj.

2. Za zeljno solato narežemo zelje zelo na tanko. Solimo. Prelijemo z medom in kisom, rahlo pretlačimo. Pustimo nekaj časa marinirati in preden ponudimo, dodamo še olje.

3. Za majonezo z električnim mešalnikom zmešamo rumenjak, gorčico, kis in ščepec soli. Najprej po kapljicah in potem v curku dodamo še olje in čebulo. Nazadnje vmešamo sesekljan drobnjak in solimo.

4. Štručke prerežemo na pol in polovice segrejemo v pečici. Hrenovke skuhamo.

5. Spodnjo stran štručke namažemo z majonezo in obložimo z zeljno solato, nanjo položimo hrenovko in rezine kislih kumaric. Po želji potresemo še s praženo čebulo.

Preberite tudi: Kateri so najboljši čaji za leto 2018? Kliknite TUKAJ!