40 let

FOTO: Kje so igralci kultne serije Alo Alo danes?

Marjana Vovk
23. 2. 2022, 05.58
Posodobljeno: 23. 2. 2022, 07.52
Deli članek:

Nepozabna serija o francoskem gostilničarju Reneju, ki med nemško okupacijo ubira (zase najboljše) poti med Nemci in francoskim odporniškim gibanjem, letos praznuje štirideset let. Spomnimo se zabavnih junakov in poglejmo, kje so danes glavni igralci.

Profimedia
Reneju se niso mogle upreti.

RENE

Osrednji junak BBC-jeve serije, ki nas je zabavala kar deset let, je gostilničar Rene Artois, ki ga je igral Gorden Kaye. Igralec je žal preminil že pred petimi leti, umrl je v 76. letu. Kariero je začel kot radijski voditelj, kar ga je pripeljalo do radijskih iger ter nato do teatra in televizije. Medtem ko je bil Rene magnet za ženske, je bil Gorden odkriti homoseksualec. Leta 1990 je v prometni nesreči dobil hude možganske poškodbe in začasno izgubil spomin – menda mu je pri okrevanju pomagalo tudi gledanje serije, tako se mu je spomin počasi vračal. Kasneje je trpel zaradi demence, zadnji dve leti življenja je preživel v oskrbi doma za dementne.

Profimedia
Gorden Keye oziroma oportunistični Rene je umrl leta 2017.

EDITH

Tudi Carmen Silvera, ki je igrala Renejevo ženo, »razglašeno« Edith Artois, že dolgo ni več med nami. Umrla je zaradi pljučnega raka (vse življenje je bila strastna kadilka) leta 2002, le dva meseca po osemdesetem rojstnem dnevu. Rojena je bila v Kanadi, kjer je trenirala balet, ko so se preselili v Veliko Britanijo, pa se je posvetila igranju. Nastopila je v številnih serijah in gledaliških igrah, tudi v muzikalih – v nasprotju z Edith sploh ni bila slaba pevka. Od leta 2003 je pokojna tudi igralka Rose Hill, ki je igrala Edithino mamo Fanny.

Profimedia
Carmen Silvera (Edith) je imela lepo igralsko kariero, umrla je zaradi pljučnega raka.

YVETTE

Mično natakarico Yvette je igrala nekdanja manekenka Vicki Michelle, ki ima za sabo zelo plodovito igralsko kariero. Enainsedemdesetletnica je še danes aktivna igralka, producentka in radijska voditeljica, že skoraj petdeset let je poročena z Grahamom Fowlerjem, njuna edinka Louise pa je tudi igralka. Vicki je znana tudi kot velika dobrodelnica in je bila za svoje delo odlikovana z viteškim redom. Pojavila se je tudi v resničnostnih šovih Big Brother in I'm a celebrity … get me out of here.

Profimedia
Natakarici Yvette in Mimi sta danes takšni …

MIMI

Štiriinšestdesetletna Sue Hodge, ki je igrala vročekrvno natakarico Mimi, razen v Allo Allo pred kamero ni kaj dosti igrala, saj je predvsem gledališka igralka. Na odrskih deskah je še danes aktivna, navdušuje pa tudi v biografski monokomediji Mimi and me, ki je nastala po njeni knjižni avtobiografiji. Serija Allo Allo jo očitno še vedno zasleduje.

POLICIST CRABTREE

Trapastega angleškega policista Crabtreeja, ki misli, da zna francosko (»Podavljeni!«), je upodobil Arthur Bostrom, ki je zaigral v številnih serijah, filmih, predstavah in radijskih igrah. Štiriinšestdesetletnik sicer zadnja leta kot igralec ni zelo aktiven, zato pa pogosto posoja glas risanim junakom.

Profimedia
Arthur Bostrom, ki je igral angleškega policista, se ukvarja s sinhronizacijo.

POROČNIK GRUBER

Štiriinsedemdesetletni Guy Siner, ki je igral homoseksualnega poročnika Gruberja, je v resnici veljal za velikega ženskarja. Rojen je bil v Ameriki, a ker je njegova mati Angležinja, so se preselili v London. Po Allo Allo je nekaj časa živel in delal v Hollywoodu (med drugim se pojavi tudi v Piratih s Karibov), nato pa se je vrnil v pokoj v Anglijo. Zadnja leta je aktiven predvsem kot producent in scenarist, še vedno pa tudi igra. Richard Manner, ki je igral Gruberjevega nadrejenega, polkovnika Von Strohma, pa je umrl leta 2004.

VOJAKINJA HELGA

Stroga, kričeča vojakinja Helga je igralki Kim Hartman prinesla številne druge vloge, tako pred kamero kot na odrih, med drugim v seriji Grange Hill, a zadnja leta se je Kim Hartman umaknila iz javnosti – nazadnje smo jo videli leta 2018 v zgodovinski drami Dunkirk. Sta pa po njenih in moževih stopinjah (igralec John Nolan) odšla oba njuna otroka, Tom in Miranda.

Profimedia
Kim Hartman in Richard Gibson sta še dolgo skupaj nastopala kot Helga in herr Flick.

HERR FLICK

Šepajočega, v črno oblečenega gestapovca je v osmih sezonah odigral danes 68-letni Richard Gibson. Veliko je nastopal v serijah, še več pa v gledališču, zadnja leta sicer le še občasno. Richard je tudi odličen pevec in violinist, poleg tega pa je znan kot pisec kolumn.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste