Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčna omleta iz pečice


V. S., Maja
19. 2. 2019, 11.01
Posodobljeno
14:54
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za zajtrk ali sladico.

omleta profimedia-0396496144-jpg.jpeg
Profimedia
Omleta

Jabolčna omleta iz pečice

Sestavine za 4 osebe:
2 kisli jabolki
50 g rjavega sladkorja
3/4 žličke cimeta
100 g moke
ščep soli
3 jajca (velikosti L)
180 ml mleka
1 vaniljin sladkor
40 g masla

Priprava:

Jabolki olupite, jim odstranite peščišče in narežite na tanke rezine. Stopite maslo.

Pečico segrejte na 200 stopinj. V pečici segrejte litoželezno (ali drugo primerno) ponev premera 22 ali 24 cm.
V skledi zmešajte rezine jabolk, rjavi sladkor, vaniljin sladkor in cimet.

V drugi skledi zmešajte moko in sol. Posebej zmešajte tudi jajca, mleko in žlico stopljenega masla. Mešanico vlijte k moki in gladko zmešajte v testo.

Vročo ponev pazljivo vzemite iz pečice in postavite na podstavek. V ponev dajte preostalo maslo in jo namastite.

Po dnu ponve naložite rezine jabolk in jih zalijte s testom. Ponev postavite v pečico in pecite od 25 do 30 minut.

Ponudite z javorovim sirupom, vaniljevo omako ali sladoledom in potresite s sladkorjem v prahu.

Majin nasvet: Če boste uporabili posneto mleko, bo omleta v pečici bolj narasla. Omleta se bo sesedla takoj, ko jo boste vzeli iz pečice.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.