Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Za prste obliznit': čokoladni kolački s slivovo rožico


M. S., Maja
2. 4. 2018, 14.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Priljubljeni napev Modrijanov (Ti, moja rožica) je lahko navdih za prav posebno sladico, ki je prav poseben poklon pomladi.

kolački s slivovo rožico_PSA.jpg
Revija Maja

Čokoladni kolački s slivovo rožico

Sestavine za 8 do 10 kolačkov:
75 g masla
100 g temne čokolade
2 jajci
75 g sladkorja
30 g moke
1 žlička pecilnega praška
2 vejici rožmarina
250 ml slivovega vina
6 sliv
150 g sira maskarpone
60 g olupljenih pistacij
2 žlici mandljevega likerja
1 beljak

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo nad parno kopeljo. Jajci s 50 g sladkorja 5 minut kremasto stepamo. Potem prilijemo čokolado in nato vmešamo še moko s pecilnim praškom.

2. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zlijemo testo ter ga razmažemo na debelino 1 cm. Pečemo 20 minut. Ko je pečeno, počakamo, da se ohladi, in potem izrežemo osem krogov premera 5-6 cm.

3. Medtem osmukamo in sesekljamo rožmarin. Segrejemo ga v slivovem vinu. Odstavimo z ognja, v vino pa namočimo slive, ki smo jih izkoščičili in narezali na rezine. Namakamo 20 minut.

4. Maskarpone s pistacijami in likerjem ukašimo. Beljak stepemo s 25 g sladkorja v čvrst sneg. Vmešamo v pistacijevo kremo. Kremo z dresirno vrečko nabrizgamo na testene kolačke.

5. Rezne sliv odcedimo in jih v obliki cveta vrtnice naložimo v kremo.

Preberite tudi: Sladka jajčka na oko. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.